_

Een appartement kopen in Spanje

Een eigen appartement in het mooie Spanje, wie wilt dat nou niet? Dag in dag uit genieten van het lekkere weer, een heerlijk zeebriesje en de Spaanse cultuur. Dat is wat je wil! En hoe kan dit nu beter dan met een eigen plekje in Spanje? Of je nu gaat voor een mooi appartement in het binnenland of jezelf toch liever vestigt aan de Spaanse kust. Aan aanbod in Spanje is geen gebrek. Start vandaag nog de zoektocht naar jouw droomappartement onder de Spaanse zon!

Inspiratie

appartement spanje

Jouw eigen appartement

Of het nu gaat om een tweede woning onder de Spaanse zon of een plek om jezelf 24/7 te vestigen, het kopen van een appartement in Spanje is voor velen een droom. Makelaar Spanje laat deze lang gekoesterde droom dan ook graag voor je in vervulling gaan. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt ervoor kiezen om een appartement volledig te renoveren en naar eigen inzichten in te richten. Of ga je toch liever voor meer gemak en luxe? Dan is een nieuwbouw appartement wellicht een goede optie. Bij het kiezen voor een nieuwbouwappartement is het een prettige bijkomstigheid dat je waarschijnlijk de eerstvolgende tien jaar geen last hebt van onvoorziene uitgaven en natuurlijk dat alles nieuw is. 

Yes, je gaat een appartement kopen in Spanje! Maar waar?

‘Daar aan de Costa del Sol, daar sloeg mijn hartje op hol..” Naast de verschillende deelstaten en provincies die Spanje rijk is, is Spanje ook opgedeeld in een aantal kustgebieden. Dit zijn de zogeheten Costa’s, waarvan de Costa Blanca en de Costa del Sol de meest populaire kustgebieden zijn. Jij wilt toch ook een appartement op een plaats waar het zowel in de zomer als in de winter gemiddeld 20 graden is?

Verhuren in Spanje

Ben je van plan om je appartement te gaan verhuren op de momenten dat je er zelf niet woont? Dan is het goed om rekening te houden met de wensen van de huurders. Wanneer Nederlanders bijvoorbeeld op zoek zijn naar een leuk vakantieadresje, zullen ze waarschijnlijk op zoek gaan naar een mooi appartement aan de kust. Wanneer je vanuit dit appartement ook nog eens kunt genieten van een magistraal uitzicht en je op het balkon kunt genieten van een heerlijk zeewindje, zullen vele vakantieganger staan te popelen om jouw appartement te huren.

Ook een appartement in een populaire stad als Malaga of Valencia kan een uitkomst bieden. Ideaal voor de mensen die op citytrip gaan, maar daarnaast nog steeds aantrekkelijk voor strandgangers. Wanneer je van plan bent om het appartement te gaan verhuren laat je dan goed voorlichten, het kan zijn dat de verhuurregels aan bijvoorbeeld toeristen (bijvoorbeeld Airbnb) per gemeente of provincie verschillen. Wij kunnen je daarbij helpen. Lees hier wat je daarnaast allemaal moet wanneer je jouw woning wilt verhuren in Spanje.

appartement spanje

Het kostenplaatje

Wanneer je van plan bent om jezelf te gaan vestigen in Spanje is het kostenplaatje niet datgene waar je meteen naar wilt kijken. Helaas hoort het er toch echt bij. De prijzen van een appartement in Spanje kunnen erg uiteenlopen. De prijs is namelijk afhankelijk van een aantal factoren: de ligging, de grootte, het uitzicht en de faciliteiten in de nabije omgeving. Hoewel de prijs van een nieuwbouwappartement vaak hoger ligt dan een appartement met een ouder bouwjaar, heb je hierbij het voordeel dat je meestal geen grootschalig onderhoud meer hoeft te verrichten. Wanneer je kiest voor nieuwbouw zit je de eerste tien jaar prinsheerlijk gebakken onder de Spaanse zon.

Bijkomende kosten bij het kopen van een appartement in Spanje

Naast de aankoopprijs van het appartement komen er nog een aantal andere kosten bij kijken. De extra kosten waar je aan moet denken zijn: de overdrachtsbelasting of in het geval van een nieuwbouwwoning de BTW, de kosten van een advocaat, de notaris- en registratiekosten en in sommige gevallen de commissie voor de makelaar. Buiten deze kosten koper heb je ook de jaarlijkse kosten: De onroerend goedbelasting (IBI), de afvalstoffenheffing (Basura) en de bijdragen voor de gemeente. Ook deze mogen niet ontbreken bij het uiteindelijke kostenplaatje van jouw appartement in het mooie Spanje. Makelaar Spanje helpt je graag verder bij je zoektocht naar een geschikt appartement.

_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..