_

Jouw Makelaar in Barcelona

Overweeg je in Barcelona te gaan wonen? Wij begrijpen je helemaal! Deze heerlijke Spaanse stad is al jaren in trek bij Nederlanders en Belgen, en dat is niet voor niets. Het milde klimaat, het prachtige stadsstrand, en een ontelbaar aantal gezellige barretjes maakt Barcelona bijzonder aantrekkelijk. Makelaar Spanje helpt je graag jouw Spaanse droom werkelijkheid te laten worden.

Kan je niet wachten om je spullen te pakken en te vertrekken? Neem dan contact op met een makelaar in Barcelona. Die helpt je door de huizenmarkt in deze miljoenenstad te navigeren, zodat je snel jouw droomwoning vindt.

_

Wonen in Barcelona

Je hoeft niet bang te zijn dat je je in Barcelona gaat vervelen. In de stad is altijd iets te beleven: het is behoorlijk toeristisch, zit vol horecagelegenheden en heeft een wervelend nachtleven. Vanwege het drukke openbaar vervoer en het gebrek aan parkeerplekken gebruiken de meeste locals de motor, scooter of fiets. De Barcelonezen leven voornamelijk buiten. Het zijn open en sociale mensen die hun vrije tijd het liefst op een terrasje of in het park doorbrengen.

Schip Barcelona Rivier Zeilboot
Panorama De Kathedraal Sagrada Familia Barcelona
Barcelona Haven Blue Hour
Steden Barcelona Weergaven Stad Stedelijke Spanje
Sagrada Familia Kathedraal Het Platform Monument
Camp Nou Sport Stadion Voetbal Barcelona Openbare
Museum Historisch Architectuur Gebouw Barcelona
Spanje Barcelona Triomfboog Uitzicht Op Straat

Waarom Barcelona?

Museum Historisch Architectuur Gebouw Barcelona

Aan de andere kant is en blijft het leven ook hier typisch Spaans: de mensen zijn relaxter en minder gehaast dan in Nederland. Daar kunnen wij nog wat van leren! Andere positieve kanten van het leven in Barcelona zijn:

 

    • Het is er iedere avond koopavond!

 

    • Je hebt er Nederlandse winkels, zoals Hema, Zeeman en C&A.

 

    • Er zijn veel voorzieningen voor kinderen, zoals (internationale) scholen en universiteiten.

 

    • Je vindt er veel start-ups en internationale bedrijven, waardoor het werkaanbod relatief groot is.

 

    • Je bent met een kleine drie uur vliegen in Nederland.

Wijken in Barcelona

De leukste wijken in Barcelona zijn:

 

Gràcia
In Gràcia waan je je in een oud Spaans dorpje. Je vindt hier met name oude huizen en appartementen die zich nog in hun oorspronkelijke staat bevinden. Omdat de wijk weinig trekpleisters heeft, is het er ook niet zo toeristisch.

 

L’Eixample
Dit is de grootste wijk van Barcelona. En door de beroemde kerk ‘Sagrada Família’ ongetwijfeld ook de bekendste. In L’Eixample vind je wat ruimere, luxere appartementen.

 

Sarrià-Sant Gervasi
Dit is de luxe woonwijk van Barcelona, die erg populair is onder expats. De appartementencomplexen in deze wijk beschikken veelal over een eigen tuin en een gedeeld zwembad.

 

Pedralbes
Als je er de portemonnee voor hebt en tussen de beroemdheden en voetballers wil wonen, ga je naar Pedralbes. Dit is de rijkste en meest exclusieve wijk van Barcelona met prachtige villa’s en vrijstaande huizen.

 

Castelldefels en Sant Cugat
Veel Nederlanders die je zijn voorgegaan, zijn neergestreken in de buitenwijken van Barcelona, zoals Castelldefels (aan zee) en Sant Cugat (in het binnenland). Als je voor een groot huis met tuin gaat, heb je hier de meeste kans.

Het maakt niet uit waar je naar op zoek bent, in Barcelona vind je het allemaal. De stad is opgedeeld in verschillende wijken, met elk hun eigen charme. Ondanks het feit dat de prijzen per wijk verschillen, moet je over het algemeen rekening houden met hoge koop- en huurprijzen. Na Madrid is Barcelona namelijk de duurste stad van Spanje. Gemiddeld wordt hier €4.388 per vierkante meter gevraagd en betaal je €921 per maand voor een standaard tweekamerappartement. Gelukkig staan daar relatief lage kosten voor levensonderhoud tegenover! 

Barcelona Weergaven Catalonië Stad Steden
_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..