_

Kom tot rust in je eigen boerderij

Laat je langgekoesterde wens in vervulling gaan en koop een boerderij in Spanje! Veel mensen zien Spanje als een heerlijk vakantieland waar je lekker bruin kunt bakken aan de Spaanse kust. Daarnaast wordt het steeds populairder om naar Spanje te verhuizen of daar een vakantiehuis aan te schaffen. Soms zit de liefde voor Spanje zo diepgeworteld dat mensen op zoek gaan naar iets anders, iets groters. Een oude boerderij bijvoorbeeld. Een Spaanse boerderij omringd door de meest prachtige natuur en authentieke wijngaarden. Een plekje waar je even helemaal tot rust kunt komen in een land waar de zon vaker schijnt dan in ons eigen koude kikkerlandje. Wat wil je nog meer?

spain-2769294_1920

Inspiratie

boerderij spanje

Cortijo: de Spaanse boerderij

Wanneer je in Spanje een oude boerderij wilt vol charme en authentieke elementen, dan ben je op zoek naar een cortijo. Een cortijo is een oude Spaanse boerderij waarin een boer destijds met zijn gezin en knechten woonde. Doordat ze met zoveel personen in één boerderij woonden, zijn deze cortijos vaak immens groot. Een cortijo beschikt vaak over een grote binnenplaats met een prachtige poort. Naast het woongedeelte bestaat de boerderij uit een stal of schuur om spullen in op te bergen of om dieren te houden. Wil je een boerderij in Spanje met genoeg ruimte? Met een cortijo heb je aan ruimte geen gebrek!

Een finca is niet per definitie een boerderij

Hoewel veel makelaars een boerderij in Spanje aanbieden onder de noemer ‘Finca’, hebben deze makelaars het toch bij het verkeerde eind. Een finca betekent in Spanje namelijk niets meer dan een stuk (landbouw)grond veelal geschikt voor agrarische doeleinden. Vaak staat er op deze grond ook een stal of een boerderij waardoor er in de loop der tijd wat discussie is ontstaan over het feit wat het woord finca nu precies inhoudt. Je moet echter goed opletten bij het vergelijken van de verschillende finca’s. Niet op elk stuk grond mag zomaar een mooie boerderij staan.

Wanneer je op zoek bent naar een boerderij in Spanje is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar hetgeen wat je precies koopt. Hieronder valt ook juridisch onderzoek. Het inschakelen van een advocaat is dan ook geen overbodige luxe. Een advocaat kan je helpen om onduidelijkheden naar boven te krijgen, maar ook bij de administratieve dingen zoals het aanvragen van een Spaans belastingnummer (NIE-nummer). Lees alles over de verschillende finca’s op onze pagina.

_

Wij gaan voor resultaat!

7Ervaren Makelaars
10000+Huizen Aanbod
2500+Huizen Verkocht
boerderij spanje

Je eigen bed and breakfast in een authentieke boerderij

Veel cortijos worden niet meer gebruikt als boerderij of er komt een gezin te wonen die aanzienlijk minder ruimte nodig heeft. We zien het dan ook vaak gebeuren dat een cortijo wordt omgebouwd tot een heuse bed and breakfast. De stallen en schuren van de boerderij worden omgebouwd tot slaapvertrekken of de ruimtes worden omgetoverd tot complete vakantiewoningen. Ideaal wanneer de boerderij zich huisvest op een prachtige locatie. Weten wat er nog meer voorafgaat aan het starten van een bed and breakfast? Lees hier meer!

Boerderij kopen in Spanje

Van plan om een boerderij in Spanje te gaan kopen? Dit gaat meestal niet over één nacht ijs. Het kopen van een boerderij gaat gepaard met een aantal kopzorgen die je gemakkelijk zelf de das om kunt doen. Zoals we al eerder hebben benoemd is bij het kopen van een woning in Spanje verstandig om een advocaat in te schakelen. De bureaucratie in Spanje is nou eenmaal wat ingewikkelder dan in Nederland. In Spanje moet je erg op je hoede zijn voor de kleine lettertjes of missende onderdelen in een contract. Het is dan wel zo fijn om er iemand bij te hebben op wie je terug kunt vallen en die alles tot in de puntjes voor je uitzoekt.

_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..