_

Makelaar op de Canarische Eilanden

Ver van het Spaanse vasteland, in de Atlantische Oceaan ter hoogte van Marokko, ligt de Canarische archipel. Deze eilandengroep, officieel bestaande uit acht eilanden, is uniek voor Spanje vanwege het subtropische klimaat. De temperatuur is hier het hele jaar relatief stabiel: in de zomer wordt het er niet zo heet en in de winter niet zo koud als op het vasteland. Het is daardoor de perfecte plek om permanent te gaan wonen. Makelaar Spanje helpt je hier graag bij.

Het aantal huurwoningen op de grootste Canarische Eilanden is beperkt. Bovendien zijn de huurprijzen in de populaire gebieden tamelijk hoog. In het toeristische zuiden van Gran Canaria betaal je voor een gemiddeld appartement bijvoorbeeld al gauw €1500 per maand (exclusief gas, water en licht). Het aanbod koopwoningen is gelukkig groter. Zeker als je het idee hebt een woning (tijdelijk) te verhuren, is het slim op de Canarische Eilanden te investeren. Makelaar Spanje heeft een ruim aanbod en werkt bovendien samen met verschillende makelaars op de Canarische Eilanden. Hierdoor kan je eenvoudig jouw droomhuis vinden.

_

Wonen op de Canarische Eilanden is genieten

De acht Canarische eilanden ­– Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro, en het recentelijk zelfstandig verklaarde La Graciosa – zijn zeer divers. De grootste en meest bezochte eilanden zijn Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote. Een makelaar voor jouw subtropische droomwoning is hier zo gevonden.

haven bij avond Gran Canaria
Puerto de Mogan, Gran Canaria, Spain
Canarische eiland Cactusvijg
woning Canarische eilanden
Tenerife Canary Islands Holiday La Reptiles Island
Masca Tenerife Canarische Eilanden Masca-Ravijn
Nauplius sericeus
Canarische Gran Canaria Spanje Spaans Vulkanische

Waarom de Canarische Eilanden

Herenhuis Canarische eilanden

Op vrijwel alle eilanden heb je de keuze in een bruisende stad, in een subtropisch toeristisch gebied, of in het ongerepte binnenland te gaan wonen. Omdat het leven volledig gericht is op buiten, vind je op de eilanden relatief weinig luxe woningen zoals we die in Nederland kennen. De meeste villa’s of luxe appartementen met privé zwembad of in de buurt van de stranden vind je in de toeristische oorden. Dit zijn echter ook de duurste regio’s. Meer waar voor je geld vind je in het binnenland, waar je veel authentieke finca’s en boerderijen vindt. Schakel een makelaar op een van de Canarische eilanden in om een idee te krijgen van het aanbod.

Eilandleven

Als je op een van de Canarische Eilanden wil wonen, moet je echt van het eilandleven houden en niet bang zijn voor het zogenaamde ‘eilandgevoel’. De archipel ligt op 2 uur vliegen van het Spaanse vasteland en op 4,5 uur vliegen van Nederland. Daar staat tegenover dat het leven op de eilanden zorgeloos en relaxed is. Het leven gaat hier nóg wat langzamer dan je in Spanje gewend bent. De mensen maken zich niet gauw druk en de criminaliteit is er zeer laag. Je kunt hier heerlijk ontspannen wonen.

Tenerife wordt gedomineerd door de hoogste berg van Spanje, de vulkaan Teide. Het is het dichtstbevolkte Canarische eiland en de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife staat bekend om haar gezelligheid.

 

Gran Canaria heeft een meer uitgestrekt vulkanisch landschap en unieke zandduinen in het zuiden. De hoofdstad Las Palmas heeft twee fijne stadsstranden.

 

Fuerteventura is, zoals de naam al doet vermoeden, het meest winderige eiland. Het is daardoor perfect voor surfers. De eindeloze zandstranden zijn kenmerkend voor dit mooie eiland.

 

Lanzarote is uniek vanwege het donkere vulkaanlandschap. Het eiland is dunbevolkt en er zijn minder faciliteiten, maar de goudgele stranden maken veel goed! La Graciosa is het kleine eilandje twee kilometer ten noorden van Lanzarote.

 

La Palma, La Gomera en El Hierro zijn, op La Graciosa na, de drie kleinste eilandjes van de archipel. Hier woon je als je een echte natuurliefhebber bent. De eilanden zijn met hun natuurparken, regenwouden en palmbomen veel groener dan de rest. La Palma werd door Madonna dan ook niet voor niks ‘La Isla Bonita’ genoemd.

Omgeving Canarische Eilanden

Canarische eilanden schepen in haven
_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..