_

Jouw Makelaar aan de Costa Brava

De Costa Brava in het noordoosten van het land is een van de mooiste costa’s van Spanje. De naam, ‘wilde kust’, slaat dan ook niet op het nachtleven waar de regio bekend om staat, maar op het natuurschoon. De ruige kust is ruim 200 kilometer lang en loopt van de Franse grens tot Blanes. Het kenmerkt zich door prachtige rotsformaties, ongerepte stranden, schitterende baaien en een azuurblauwe zee.

Wonen aan de Costa Brava is niet goedkoop, maar de kwaliteit van leven is er zo goed, dat het de investering waard is. Aan de kust vind je prachtige appartementen en in de heuvels worden exclusieve villa’s gebouwd. Veel Nederlandse, Duitse en Engelse expats gingen je al voor en hebben via een makelaar aan de Costa Brava een (tweede) woning gevonden. Spreekt de regio jou ook aan, maar ben je nog niet goed op de hoogte van alle mogelijkheden? Schakel dan een makelaar aan de Costa Brava in. Makelaar Spanje heeft een divers aanbod en helpt jou met het kopen van een huis in dit mooie stukje Spanje.

_

Wonen aan de Costa Brava

De steden en badplaatsen aan de Costa Brava zijn niet alleen per vliegtuig goed te bereiken (via de luchthavens van Barcelona en Girona); je reist vanuit Nederland ook prima met de auto.

Zeezicht Costa Brava
Zee Boten Spanje - Costa Brava
Spanje Costa Brava Cadaqués Mediterrane Toerisme
Zee Boot Costa Brava Cadaqués Barcelona
Spanje Costa Brava Llafranc
Lake Coatepeque Santa Ana Congo - Costa Brava
Costa Brava Cadaqués Zee
Costa Brava Boulevard

Waarom de Costa Brava?

Calella Zee Strand Calella De Palafrugell, Costa Brava

De omgeving

Het landschap rondom de Costa Brava kent veel natuurschoon. Naast de mooie stranden, bevinden er zich maar liefst acht natuurparken! Ook heeft de regio een rijke historie, zichtbaar in de verschillende Romeinse archeologische vindplaatsen en middeleeuwse dorpskernen.

Het eten

In de regio vind je veel goede restaurants die culinaire gerechten serveren. Typische gerechten zijn paëlla, cargolada (een gerecht met slakken) en verschillende soorten varkensworst. De Costa Brava heeft een relatief groot aantal restaurants met Michelinster en in de regio worden ook uitstekende wijnen geproduceerd.

Badplaatsen aan de Costa Brava

Lloret de Mar en Blanes zijn wellicht de bekendste badplaatsen aan de Costa Brava. Deze plaatsen zijn kenmerkend voor de regio vanwege het gezellige uitgaansleven, de vele restaurants en bars, en het levendige centrum. De Costa Brava kent echter ook relatief onbekende, rustige pareltjes, zoals het kleine dorpje Begur. Begur wordt ook wel ‘Little Cuba’ genoemd, vanwege haar prachtige, kleurrijke, op de Cubaanse architectuur geïnspireerde huizen.

Rustige plaatsen aan de Costa Brava

De Costa Brava kent echter ook relatief onbekende, rustige pareltjes, zoals het kleine dorpje Begur. Begur wordt ook wel ‘Little Cuba’ genoemd, vanwege haar prachtige, kleurrijke, op de Cubaanse architectuur geïnspireerde huizen.

Omgeving aan de Costa Brava

Costa Brava Spanje Landschap Mediterrane
_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..