_

Jouw Makelaar aan de Costa Cálida

De Costa Cálida, Spaans voor ‘warme kust’, is een mooi, onontdekt stukje Spanje tussen de Costa Blanca en de Costa de Almería in. Door de ruige kustlijn en het ontbreken van grote badplaatsen, is de regio relatief weinig toeristisch. Je kunt hier dus in alle rust genieten van de costa die volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) het beste leefklimaat en de schoonste lucht van Europa heeft! Via Makelaar Spanje vind je jouw droomhuis aan de Costa Cálida.

Door het ontbreken van massatoerisme zijn de prijzen van woningen aan de Costa Cálida een stuk lager dan aan de Costa Blanca of de Costa del Sol. Een riante villa vind je hier gemakkelijk voor minder dan €200.000. Ook de kosten voor levensonderhoud en de prijzen van restaurants en bars liggen hier aanzienlijk lager. Op La Manga del Mar Menor na, geldt overal aan de costa een hoogbouwverbod, waardoor de regio er authentiek uitziet en je er rustig woont. Een makelaar aan de Costa Cálida kan je alles over de regio vertellen, zodat jij straks in dit relaxte stukje Spanje kan neerstrijken.

_

Wonen aan de Costa Cálida

Calblanque, Costa Calida
Costa Calida - Murcia, druiven
Costa Calida Carnaval
Mochilas Cartagena markt Costa Calida
Murcia Poort Costa Calida
haven Cartagena in Costa Calida
Landschap Murcia Costa Calida
Monument centrum Costa Calida

Waarom de Costa Cálida?

Murcia Vallei Vallei Van Ricote Costa Calida

Mar Menor

Uniek voor de regio is Mar Menor, een lagune gescheiden van de Middellandse Zee door de landstrook La Manga del Mar Menor. De lagune heeft geen getijden, geen grote golven en nauwelijks stroming. Ook loopt het heerlijke zandstrand heel geleidelijk af tot een diepte van maximaal 7 meter. Dit maakt Mar Menor uitermate geschikt voor kinderen, ouderen, of gehandicapten. Ook kan je er goed watersporten.

De stranden

Het noordelijke gedeelte van de Costa Cálida heeft uitgestrekte zandstranden. Het zuidelijke gedeelte kenmerkt zich juist door een ruige kustlijn met grote rotsformaties. De meeste strandjes hier zijn enkel te voet te bereiken en zijn daardoor heel idyllisch.

Cartagena

Cartagena is een grote stad van de regio want de haven van Cartagena is de belangrijkste haven van Spanje. Het Romeinse, Punische en Moorse erfgoed is hier goed bewaard gebleven. Ook is er de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in moderne voorzieningen, zoals de grootste winkelstraat richting de haven en het mooie park ‘Parque de Torres’.

Murcia

Murcia ligt wat verder landinwaarts en is een historische stad met een modern karakter. Het heeft prachtige Moorse architectuur, een schitterende kathedraal en een Romeins theater, te midden van groene stadsparken en gezellige winkelstraten. De stad doet dorps aan en je kunt je hier volledig onderdompelen in het Spaanse leven. De meeste Spanjaarden zijn op de Trapería te vinden; deze historische straat zit vol met horeca, winkels en warenhuizen.

Steden aan de Costa Cálida

Cartagena, Murcia, Poort,
_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..