_

Jouw Makelaar aan de Costa de Almería

Mensen die rust zoeken zitten aan de Costa de Almería helemaal op hun plek. Deze kuststreek in Andalusië ligt tussen de bekende Costa Blanca en Costa del Sol in, maar is veel minder toeristisch en dunner bevolkt. De regio heeft een paar schitterende natuurparken, rustige dorpjes en kustplaatsjes, en een heerlijke keuken. Als je hier woont, kom je pas echt tot rust.

Omdat de Costa de Almería zo dunbevolkt en rustig is, liggen de prijzen voor woningen er ook lager dan aan de andere Spaanse costa’s. De gemiddelde verkoopprijs van vastgoed is €115.000. Vooral de dorpjes in het binnenland, zoals Martos, zijn bijzonder goed te betalen. In plaatsen als Almerimar, een van de grootste jachthavens van Spanje, zijn de prijzen hoger, maar hier krijg je dan ook veel luxe voor terug. Als het rustige Spaanse leven echt iets voor jou is, informeer dan naar de opties bij een makelaar aan de Costa de Almería. 

_

Wonen aan de Costa de Almería

 

Rotsen zee Costa de Almeria
Zonsondergang Landschap Costa de Almeria
Strand zonsondergang, Costa de Almeria
Costa de Almeria, planten muur
Alcazaba Almeria Fort Andalusië Architectuur Costa de Almeria
Fietsen houtenpad, Almeria
Almeria Kathedraal Middeleeuwse Architectuur Spanje
Kasteel Vesting Spanje Almeria

Waarom Costa de Almería?

Spanje Granada Alhambra Vesting Kasteel

Typisch Spaans

De Costa de Almería kenmerkt zich door de typische Spaanse dorpen en steden. Expats vind je hier relatief weinig, dus woon je hier echt tussen de Spanjaarden. Mojácar, Vera en Roquetas de Mar zijn de meest populaire badplaatsen van de regio. Ze hebben prachtige witte huisjes, een rijke culturele geschiedenis en authentiek Spaanse restaurants.

De stad

Andalusië staat bekend om haar uitgebreide assortiment van tapas in combinatie met lokale wijn. In Almería, de grootste stad van de regio, vind je veel winkeltjes en horeca en een prachtig Moors fort. Vanuit hier ben je bovendien zo in Granada of het gebergte Sierra Nevada.

Natuur aan de Costa de Almería

De prachtige natuur is de belangrijkste reden om aan de Costa de Almería te gaan wonen. De regio heeft verschillende natuurparken die een grote diversiteit aan landschappen vertonen. Zo vind je hier uitgestrekte maanlandschappen, dennenbossen, grote rotsformaties en ongerepte stranden. Omdat het klimaat warm is en er weinig neerslag valt, zijn sommige stukken van het binnenland zelfs woestijnachtig.

De kust

Aan de kust vind je afgezonderde baaien en in het natuurpark Cabo de Gata kun je zelfs flamingo’s op het strand spotten! De Costa Almería is dan ook een paradijs voor wandelaars en fietsers.

Omgeving Costa de Almería

Strand Hemel Zee Wolken Costa Berg Cabo De Gata
_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..