_

Jouw Makelaar aan de Costa de la Luz

De ‘Kust van het licht’, de Costa de la Luz, is de meest zuidelijke costa van Europa! Dit ongerepte en deels onontdekte kustgebied begint bij Tarifa en eindigt bij de Portugese grens. Wonen aan de Costa de la Luz is heerlijk: de zomers zijn er lang, de natuur is er prachtig, en de regio staat bekend om haar mooie dorpen en steden. Net als in de rest van Andalusië zijn de Spanjaarden er bovendien gek op een feestje. De stad Cádiz wordt zelfs beschouwd als de geboorteplaats van de Flamenco!

Als een van de weinige costa’s in Spanje vind je aan de Costa de la Luz geen hoogbouw. Dit geeft de kustlijn een prachtig, onbedorven karakter, maar betekent ook dat het woningaanbod beperkt is. Ook is er relatief weinig bebouwbare grond aan het strand beschikbaar. Wil jij toch graag jouw plekje in dit mooie stukje Zuid-Spanje veroveren? Laat je dan informeren door een makelaar aan de Costa de la Luz, zoals Makelaar Spanje.

_

Wonen aan de Costa de la Luz

De Costa de la Luz staat bekend om haar grote diversiteit. Je vindt hier eindeloos brede, witte stranden, maar ook duinen, kliffen en kleine baaitjes. Sommige stranden zijn geïsoleerd en daardoor onontdekt gebleven, andere stranden liggen aan gezellige boulevards met veel faciliteiten. Ook het binnenland is divers. Historische steden als Huelva en Cádiz worden afgewisseld met prachtige, witte bergdorpjes, platteland, bossen en nationale natuurparken.

Malaga Zee Costa De La Luz De Horizon Wolken Blauw
Costa de la Luz, Andalusia, trap
Spanje Rotonde Straat Brug Costa De La Luz
Architectuur Cadiz, mediterrane
Waterval, brug, Cadiz, Costa de la Luz
Boulevard Costa de la Luz
Boulevard, gele woningen
Caño Guerrero, Matalascañas, Costa de la Luz, Spain

Activiteiten en sporten

Door de diversiteit is de Costa de la Luz ideaal voor sportliefhebbers. De stranden staan bijvoorbeeld bekend als de beste surfstranden van Europa. Maar je kunt er ook duiken, zwemmen, vissen en jetskiën.

Lekker er op uit

De bergen in het binnenland lenen zich goed voor hiken, mountainbiken en zelfs zweefvliegen. Ook worden er op het platteland mooie wijnen geproduceerd en zijn de wijngaarden zeker een bezoekje waard.

Costa de la Luz, houten looppad

Waarom de Costa de la Luz?

Authentieke visserdorpjes

Conil de la Frontera is een typisch, wit vissersdorpje met een levendige sfeer. Je vindt hier authentiek Spaanse woonhuizen direct aan een van de mooiste stranden van de Costa de la Luz! In de omgeving, de ‘campo’, staan bovendien prachtige landhuizen en zijn grote percelen beschikbaar.

Het mooiste dorp van Spanje

Iets verder landinwaarts ligt Vejer de la Frontera, ooit uitgeroepen tot het mooiste dorp van Spanje. Het ligt weliswaar niet aan het strand, maar heeft schitterende vergezichten en prachtige, luxe woningen. Van ruime penthouses tot villa’s met privé zwembad, Vejer heeft het allemaal.

Een regio met historie

Veel plaatsen aan de Costa de la Luz, zoals de oudste stad van West-Europa, Cádiz, zijn historisch van groot belang. De Feniciërs vestigden zich 3000 jaar geleden al in deze regio en ook de Romeinen, Visigoten en moslims hebben er hun sporen nagelaten. Aan geschiedenis en cultuur dus geen gebrek. Maar ook de kleine dorpen zijn de moeite waard.

Surfstad Tarifa

Surfstad Tarifa is de meest zuidelijk gelegen stad van Europa. Het ligt hemelsbreed slechts 12 kilometer van Afrika! Als je van het strand en van watersporten houdt, woon je hier in een waar paradijs. Bovendien is er een gezellig historisch centrum en vind je leuke restaurants op een van de pleintjes of in de buurt van de haven.

Steden aan de Costa de la Luz

Tarifa vuurtoren
_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..