_

Maak kennis met de cultuur van Spanje!

Ben jij al bekend met de Spaanse cultuur? Wanneer je van plan bent om binnenkort in Spanje te gaan wonen, werken of studeren, is het handig om al even kennis te maken met de gewoonten en gebruiken van dit land. Net als ieder land heeft Spanje een geheel eigen cultuur, waarbij het handig kan zijn om je van tevoren goed in te lezen. Wij nemen je mee naar de verschillen in cultuur die wat ons betreft het meeste opvallen.

Inspiratie

strand spanje

”Mañana, mañana”

Rustig aan doen, dat is waar het allemaal om lijkt te draaien in Spanje. Een cultuur van ”mañana, mañana” laat het maken van afspraken soms even op zich wachten. De inwoners van Spanje zijn echte levensgenieters. Neem het dan ook niet te persoonlijk op wanneer iemand te laat komt voor een afspraak. Dit hoort simpelweg bij de Spaanse cultuur. Ze leven nou eenmaal niet helemaal naar de klok. Dit kan soms vervelend zijn als je het niet gewend bent, maar verlies de voordelen zeker niet uit het oog. Die relaxte sfeer die Spanje rijk is, was er anders niet geweest. Kijk er ook niet raar van op als de winkels in Spanje tussen 14:00 uur en 17:00 uur zijn gesloten. De Spanjaarden houden dan hun dagelijkse rustmoment: de siësta. Deze break is dan ook iets wat in de Spaanse cultuur niet mag ontbreken.

De stevige lunch: een belangrijk onderdeel van de Spaanse cultuur

Vergeet de etenstijden zoals wij deze in Nederland kennen. Bij een nieuwe cultuur, horen nieuwe gebruiken. Niet alleen de maaltijden zelf zullen verschillen, maar onderschat ook zeker het verschil in tijden niet. Wie al eens eerder naar Spanje op vakantie is geweest heeft bij een restaurant wellicht al eens voor een dichte deur gestaan. In de Spaanse cultuur is het namelijk normaal dat je een stuk later eet. Waar wij al vroeg ons eerste maal naar binnen schuiven, starten de Spanjaarden pas rond 11:00 uur met het ontbijt. Het zal je dan ook niet verbazen dat de lunch niet stipt om 12:00 uur plaatsvindt zoals in de Nederlandse cultuur gebruikelijk is. In de Spaanse cultuur eet je een stevige lunch tussen 14:00 uur en 16:00 uur. In Spanje wordt de lunch gezien als het belangrijkste maal van de dag en deze bestaat dan ook uit meerdere gangen. Het diner is daarentegen een stuk lichter en bestaat voornamelijk uit tapas of broodjes, welke vanaf 21:00 uur genuttigd worden..

begroeten

De begroeting van Spanje

Daar waar wij Nederlanders elkaar alleen bij feestelijke gelegenheden vol enthousiasme feliciteren met drie zoenen, is het in Spanje gebruikelijk om de kus te gebruiken als begroeting. Ook wanneer je elkaar nog niet zo goed kent is het in Spanje normaal om elkaar te begroeten met een dikke smakkerd op beide wangen. Ongemakkelijk? Wen er maar aan. Binnen hun cultuur is het namelijk de normaalste zaak van de wereld. Oké, misschien is een kus een overdreven verwoording, vaak is het niet meer dan een aanraking van elkaars wang. Maar toch. Dit kan best even wennen zijn als je voor het eerst kennismaakt met de cultuur van Spanje. Mannen onder elkaar geven elkaar een knuffel of schudden elkaar de hand. Verschil moet er wezen!

_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..