_

Je eigen finca in Spanje: ongerept en vol mogelijkheden

Een eigen finca in Spanje, wie droomt er nou niet van? Een prachtige villa of landhuis op een stuk grond waar je ‘u’ tegen zegt. Daar waar de vakantiegangers van Spanje hun hart hebben verpand aan het warme zonnetje en de prachtige stranden, gaan sommige mensen een paar stapjes verder. Middenin het groene landschap, tussen de heuvels en de ongerepte natuur die het land rijk is, dromen ze van hun eigen finca. Maar wat is een finca nou eigenlijk? In de loop der jaren is er onenigheid ontstaan over de betekenis van dit woord. Veel mensen denken hierbij aan een nostalgisch boerderijtje of een gigantisch landhuis. Maar niets is minder waar. Een finca betekent in Spanje niets meer dan een perceel of de grond waar eventueel een droomhuis op staat. Helaas mag deze niet altijd bewoond worden. Weet naar welke finca jij op zoek moet gaan, na deze spoedcursus over de verschillende finca’s in Spanje.

spain-2769294_1920

Inspiratie

villa spanje

Finca Urbana in Spanje

Wordt het bestemmingsplan gesierd door de mooie woorden ‘Finca Urbana’, dan mag je in Spanje een klein feestje vieren. Je hebt hier namelijk een perceel met bouwvergunning tot je beschikking! In het wilde weg gaan bouwen is er helaas niet bij, maar dat er één of misschien wel meerdere woningen gebouwd mogen worden dat is zeker. Voor de verdere voorwaarden moet er gekeken worden naar de bouwbepalingen in het bestemmingsplan. Van plan om een nieuw huis te gaan bouwen op deze finca in Spanje? Wanneer je rekening houdt met de bouwbepalingen zal deze vergunning eenvoudig te verkrijgen zijn.

Finca Rustica in Spanje

Kom je een mooie aanbieding tegen voor een Finca Rustica in Spanje en zie je jezelf er al rondparaderen in je mooie landhuis? Helaas! Een Finca Rustica betekent in Spanje niets meer dan land wat niet bestemd is voor woningbouw. Denk hierbij aan landbouwgrond, bossen, (beschermde) natuurgebieden of waterwingebieden. Een huis bouwen op deze Finca Rustica is echter niet onmogelijk, mits je hier een vergunning voor kunt krijgen. Hier zullen echter wel wat haken en ogen aan verbonden zitten en er dient rekening gehouden te worden met een langdurig proces. Twintig jaar tussen aanvraag en omzetting is eerder regel dan uitzondering. De gemeente die bij dit gebied in Spanje hoort heeft in een bestemmingsplan vastgelegd hoe groot het perceel minimaal en maximaal mag zijn als er gebouwd mag worden op dit stuk land. Ook voor de bouw gelden vaak regeltjes, de wegen naar de desbetreffende finca mogen bijvoorbeeld niet verhard worden. Het beginnen van een bed and breakfast of een andere horecagelegenheid is dan ook ten zeerste af te raden op een Finca Rustica.

_

Wij gaan voor resultaat!

7Ervaren Makelaars
10000+Huizen Aanbod
2500+Huizen Verkocht
villa spanje

Finca Urbanizable in Spanje

Ben je in het bezit van een Finca Urbanizable? Dat betekent in Spanje helaas dat je geen bouwgrond tot je beschikking hebt. Maar wat als dit perceel alles heeft wat jullie zoeken? Een prachtige omgeving en een fijne sfeer. Het enige wat er nog ontbreekt is een mooi huis gelegen in het prachtige Spanje. Is het dan echt niet mogelijk om jullie droomhuis toch op deze finca neer te zetten? Misschien wel! Een Finca Urbanizable houdt in dat deze bestemming onder bepaalde voorwaarden gewijzigd kan worden in een Finca Urbana. Bouwgrond dus! Dit gaat natuurlijk niet zomaar. Er dient eerst een Plan Parcial (bestemmingsplan) ingediend te worden bij de gemeente. Hierin worden de perceelsgrenzen opgenomen en besteed je aandacht aan het uiteindelijke doel.

_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..