_

Jouw Makelaar in Madrid

Madrid: met 3.2 miljoen inwoners is ze de grootste stad van Spanje en de derde grootste stad van de Europese Unie. Hier moet je wonen als je zeker wil weten dat je je niet gaat vervelen! En je je helemaal in de Spaanse cultuur wil onderdompelen.

Madrid heeft vele gezichten en elke wijk lijkt wel een eigen karakter te hebben. In het stadscentrum vind je zowel knusse appartementen als luxe penthouses. Voor de rustige, vrijstaande woningen moet je een stukje buiten de stad zijn. Een makelaar in Madrid kan je alles over de huizenmarkt vertellen en samen met jou naar je droomwoning op zoek gaan. Neem contact op met Makelaar Spanje en informeer naar de mogelijkheden!

_

Wonen in Madrid

In Madrid wordt heel goed verstaanbaar Spaans gesproken. Perfect als je de taal zelf nog moet leren! Als de bruisende hoofdstad van Spanje heeft Madrid veel te bieden. Enkele goede redenen om in Madrid te gaan wonen zijn hieronder te vinden.

madrid water lake landmark dawn
Madrid Street Plaza Del Callao Spanje Gran Vía
Madrid Gebouw Het Platform Achtergrond Stedelijke
Madrid Monument Puerta De Alcalá Het Platform
Madrid Weergaven Berg Sneeuw Landschap Natuur
Carrousel Merry Go Round Rotonde Verlicht S Nachts
Monument Madrid Park Artistieke Monumenten
Almudena Kathedraal Madrid Architectuur Spanje

De keuken

De ‘Madrileños’ eten het liefst vijf keer per dag en zijn bovendien gek op een tapa. Restaurants serveren veel verse groenten, vlees en vis, vergezeld met prachtige Spaanse wijnen. Tussendoor eet je ‘calamares’ (inktvisringen), ‘chorizo al vino’ (chorizoworst gekookt in wijn), en ‘patatas bravas’ (gefrituurde aardappelpartjes). 

De bereikbaarheid

Het openbaar vervoer van Madrid is uitstekend geregeld. In de stad rijden bussen, metro’s en stadstreinen. En met de hogesnelheidstrein zijn de andere grote steden van Spanje ook goed te bereiken. Via de internationale luchthaven van Madrid vlieg je bovendien zo naar de rest van Europa en daarbuiten.

Waarom Madrid?

Koninklijke Paleis Spanje Madrid Architectuur

De ‘fiëstas’

Spanjaarden houden wel van een feestje! Naast het drukke uitgaansleven, staat Madrid bekend om het grote aantal feestdagen: het jaar begint op 6 januari met ‘Día de los Reyes’ (Driekoningen). Vervolgens is het eind maart een week lang feest tijdens ‘Semana Santa’ (Pasen). Begin mei wordt de heiligverklaring van de uit Madrid afkomstige heilige San Isidro gevierd. En een laatste belangrijke feestdag is ‘Día de la Hispanidad’ op 12 oktober. Op die dag wordt de ontdekking van Amerika en de verspreiding van de Spaanse taal en cultuur gevierd.

Het culturele en sportieve aanbod

Je hoeft je in Madrid geen dag te vervelen. De stad kent vele trekpleisters die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is het Plaza Mayor het centrale, historische plein vol gezellige barretjes, terrasjes en winkeltjes. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Prado (vol Spaanse en Hollands meesters) of het Museo Reina Sofia (voor hedendaagse en moderne kunst). Wandelen, hardlopen, een kopje koffie drinken of simpelweg tot rust komen doe je in het prachtige El Retiro park.

Wonen en werken in Madrid

Huren

In vergelijking met andere grote Europese steden, zoals Londen, Rome en Parijs, is Madrid relatief goedkoop. Maar ten opzichte van de rest van Spanje, is wonen in Madrid behoorlijk duur. Vooral de huurprijzen zijn hoog. Dat maakt investeren in vastgoed overigens wel de moeite waard. Een appartement in het centrum is ongetwijfeld binnen no-time verhuurd.

 

Werken

De gemiddelde salarissen zijn verder vergelijkbaar met die in andere gebieden in Spanje maar wel een stuk lager dan in Nederland. Gelukkig is de banenmarkt wel uitgebreid, vooral op zakengebied. Het is hier een stuk gemakkelijker om een baan te vinden dan in de rest van Spanje. Beheersing van de Spaanse taal is daarbij vaak wel een must.

Madrid Stad De Weg Hemel Wolken Gebouw Stedelijke
_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..