_

Jouw Makelaar in Málaga

Málaga werd tot nog niet zo lang geleden door expats en toeristen overgeslagen. De afgelopen tien jaar is de stad echter flink gemoderniseerd en gegroeid, en die transformatie is nog altijd aan de gang. De stad wordt steeds populairder en dat maakt het interessant om er te investeren in ävastgoed. Zie jij jezelf al in deze eeuwenoude Zuid-Spaanse stad wonen?

De economie in Málaga draait met name om toerisme en vastgoed. De stad is momenteel erg in opkomst, maar nog wel relatief goedkoop. Als je in Málaga in vastgoed wil investeren, moet je dus niet te lang wachten! Het aantal vakantieappartementen neemt continu toe en ook vestigen zich meer en meer expats permanent in de stad. Makelaar Spanje is jouw makelaar in Málaga, die je van A tot Z begeleidt met het aankopen van vastgoed.

_

Wonen in Málaga

Malaga Andalusië Spanje Theater Provincie Europa
Web Andalusië Zonsondergang Ocean Mediterrane Zee
Zee Landschap Hemel Vakantie Fiets Zomer Malaga
Toeristen Toerisme Toeristisch Product Attractie
Lente Poort Vuurtoren Malaga Straat Lamp Landschap
Schemering Nerja Malaga Andalusië Spanje
Malaga Spanje Strand Zee Oceaan Analuzja
Zonsondergang Schemering Vuurtoren Poort Cabopino

Over Málaga

Málaga is booming. En wij begrijpen wel waarom. De stad ligt aan de Costa del Sol, wat betekent dat het een mediterraans klimaat heeft en de zomer hier zo’n acht maanden duurt! Het langgerekte strand zorgt er bovendien voor dat je naar hartenlust van deze lange zomer kunt genieten. Ook zijn er veel gezellige restaurants, cafés en strandtentjes.

De Malagueños

De Malagueños zijn bovendien uitermate vriendelijk en gek op een feestje. De optochten tijdens Semana Santa (Pasen) en de Feria de Málaga (een soort kermis) zijn in heel Spanje bekend. Geschiedenis- en cultuurliefhebbers zitten hier bovendien ook goed op hun plek.

Waarom Málaga?

Het Pad Van De Koning Pad Van De Koning Malaga
  • Málaga is al zo’n 3000 jaar oud en de sporen daarvan zijn goed bewaard gebleven. Zo heeft de stad een Romeins amfitheater, een Moors fort (het Alcazaba) en een rooms-katholieke kathedraal (La Manquita).
  • Málaga is de op één na grootste stad in Andalusië en telt zo’n 600.000 inwoners.
  • De gemiddelde jaartemperatuur in Málaga is 18.4 graden. Door het zeeklimaat wordt het er ’s zomers bovendien niet zo snikheet als in het binnenland.
  • Bekende Malagueños zijn Pablo Picasso en Antonio Banderas.
  • De grote haven van Málaga is een van de drukste havens in het Middellands Zeegebied.
  • Op de stadsstranden vind je echte ‘chiringuitos’: strandtentjes op het strand zelf, waar je met je voeten in het zand een cocktailtje kunt drinken. Gek genoeg vind je dat maar weinig in Spanje!

In het oude centrum van Málaga is het heerlijk rondstruinen, winkelen en terrasjes pakken. Maar qua huizenaanbod krijg je hier het minste waar voor je geld. Je vindt hier vooral kleine appartementen zonder terras of balkon – laat staan een tuin of parkeerplaats – tegen relatief hoge prijzen. Toeristen verblijven hier graag, maar als je je zelf permanent in Málaga wil vestigen, kijk dan vooral naar de volgende wijken:

 

El Limonar
Gelegen aan het beste stukje strand van Málaga, Playa la Caleta, ligt de wijk El Limonar. Dit is één van de chicste buurten van de stad, waar de Spaanse elite zich graag vestigt. Als je er het budget voor hebt, woon je hier heerlijk, op een kleine afstand van het stadscentrum.

 

La Victoria
Op loopafstand van het centrum vind je de wijk La Victoria. Dit is een rustige, weinig toeristische wijk met prachtige oude herenhuizen.

 

Pedregalejo
Vind je het niet erg wat verder van het stadscentrum te wonen? Neem dan Pedregalejo mee in je overwegingen. Dit typisch Spaanse visserswijkje heeft een gezellige boulevard en allerlei kleine strandjes en baaitjes. Met de bus ben je bovendien zo in de stad.

Wijken in Málaga

Lente Poort Vuurtoren Malaga Straat Lamp Landschap
_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..