_

Jouw Makelaar in Palma de Mallorca

Wil je het relaxte eilandleven combineren met het Spaanse stadsleven? Dan is Palma de Mallorca de plek voor jou! Dit ‘Klein Barcelona’, zoals sommigen de stad noemen, heeft een verrassend rijke geschiedenis, een gezellige binnenstad, een grote jachthaven en verschillende interessante bezienswaardigheden. En als je de drukte even wil ontvluchten, ben je zo in het rustige binnenland. Of op een van de prachtige stranden. Het eiland wordt niet voor niets ‘La Isla de la Calma’ (Het Eiland van de Rust) genoemd.

Wat houdt je nog tegen om aan je Spaanse avontuur op dit mooie eiland te beginnen? Een makelaar in Palma de Mallorca kan je uitgebreid informeren over de huur- en koopmogelijkheden. Neem vooral contact op met Makelaar Spanje. Afhankelijk van je budget en eisen, gaan wij graag naar jouw droomwoning op zoek!

_

Wonen in Palma de Mallorca

Palma de Mallorca heeft ongeveer 400.000 inwoners, de helft van het totale aantal eilandbewoners. Veel van hen zijn expats. Duitsers zijn er goed vertegenwoordigd, maar ook Engelsen en Nederlanders verblijven graag op Mallorca. Het is gemakkelijk met andere expats contact te leggen. Je zult je dus niet snel een buitenlander voelen. Ook de Mallorcanen zelf zijn vriendelijk en sociaal, en maken graag een praatje.

Mallorca woonwijk
havenstad Mallorca
Mallorca winkelstraat
Cathedral, Palma de Mallorca
Paard en wagen Mallorca
Trein Mallorca
Mallorca
Voedselmarkt Mallorca

Waarom Palma de Mallorca?

Winkels Mediterrane Steeg Restaurant Mallorca Weg

Het kostenplaatje

De kosten voor levensonderhoud zijn goedkoper dan in Nederland, maar de woningprijzen in de stad zijn relatief hoog. Een lokale wet schrijft voor dat woningen in woonwijken niet in de toeristische sector verhuurd mogen worden. Dit heeft de woonkwaliteit in de stad verbeterd en heeft ervoor gezorgd dat de prijzen voor langetermijnverhuur niet verder zijn gestegen.

Op z’n Spaans

Ondanks de vele toeristen die de stad in het hoogseizoen bezoeken, is de sfeer heel gezellig gebleven. De stad heeft een divers aanbod aan winkels en in de grote jachthaven kijk je je ogen uit. De binnenstad bestaat uit een doolhof van knusse straatjes met gezellige restaurantjes. Ook kent Palma net als Madrid een Plaza Mayor. Dit plein is een kleine replica van het bekende Madrileense plein en heeft al net zoveel druk bezochte terrasjes. De lokale cuisine bestaat voornamelijk uit de door de Nederlanders zo geliefde tapas, en dan met name vistapas. Het is niet voor niets een eiland!

Stukje geschiedenis

Het eiland Mallorca wordt al millennialang bewoond. Maar Palma, zoals de stad in het kort genoemd wordt, is door de Romeinen gesticht. Na de Romeinse overheersing namen de Arabieren het stokje over en kreeg de stad de naam Medina Mayurqa. In de vijftiende eeuw werden de Balearen een provincie van het Spaanse koninkrijk. Sinds 1983 is de eilandengroep autonoom en heeft het een eigen regering. Palma de Mallorca is de hoofdstad van zowel Mallorca zelf als van de Balearen als geheel.

Hotspots

Van de geschiedenis van Mallorca is veel moois bewaard gebleven. Zo vind je in het oude centrum nog de resten van Arabische baden die vermoedelijk onderdeel waren van een Moors kasteel. Het mooiste gebouw van het eiland is ongetwijfeld de kathedraal La Seu. De bekende architect Gaudí heeft aan deze kathedraal meegewerkt. La Seu is bovenop de Romeinse citadel en een Moorse moskee gebouwd en pronkt zodoende boven de stad uit. Vroeger weerspiegelde de kathedraal in het wateroppervlak van de zee, maar deze weerspiegeling ging verloren toen een nieuwe autoweg rondom Palma werd aangelegd. Ter compensatie werd in het stadspark Parc de la Mar een vijver gecreëerd, waarin de weerspiegeling van La Seu weer opnieuw te zien is.

Dit is Palma de Mallorca

Kasteel Mallorca
_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..