_

Jouw Makelaar op Mallorca

Mallorca behoort tot de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse zee. De eilandengroep bestaat verder uit Menorca, Ibiza, Formentera en Cabrera. Mallorca is met haar lengte van 100 kilometer en breedte van 70 kilometer het grootste eiland van de ‘Islas Baleares’. Het eiland is een steeds populairder wordende vakantiebestemming, maar door het zachte klimaat is het er het hele jaar door heerlijk wonen. Mallorca is het rustigere, goedkopere alternatief voor feesteiland Ibiza, en wordt dan ook wel ‘La Isla de la Calma’ genoemd, het eiland van de rust.

Enthousiast geworden over het idee een (vakantie)woning op dit fijne eiland te kopen? Laat je informeren door een makelaar op Mallorca en ga op zoek naar jouw droomwoning. Makelaar Spanje heeft een groot aanbod, zodat je gemakkelijk een overzicht van alle mogelijkheden krijgt.

_

Wonen op Mallorca

Cala Agulla Mallorca Balearen Spanje Zee
kathedraal Palma Mallorca
Mallorca Architectuur Valldemossa
Chili Markt Mallorca
Mallorca wandeltocht
Mallorca zonsondergang vuurtoren
Mallorca zeilboot zonsondergang
Mallorca, Port Soller, Tram

Waarom Mallorca?

Mallorca woningen aan zee

De bereikbaarheid

Mallorca is ideaal voor een tweede woning, want je reist gemakkelijk op en neer naar Nederland. De vliegreis duurt ongeveer twee uur. Als je permanent in Spanje wil gaan wonen, maar toch een beetje bang bent voor het ‘eilandgevoel’, is het goed te weten dat Mallorca een prima verbinding met het vasteland heeft. Zo gaan er tientallen (goedkope) vluchten en bootverbindingen per dag naar Barcelona. Ook op het eiland zelf is het openbaar vervoer goed ontwikkeld.

Het eilandleven

Je moet ervan houden, maar het ‘eilandleven’ is echt anders dan het leven op het vasteland. Op Mallorca lijken de dingen nog nét een beetje relaxter te gaan dan in de rest van Spanje. De mensen maken zich niet gauw druk, zijn vriendelijk en gastvrij, en doen alles op hun tijd. Zodra je eraan gewend bent, is dit langzame leventje echt genieten!

Landschap van Mallorca

Wat het landschap betreft is Mallorca heel divers. Het gebergte in het noorden is ruig en bergachtig, in het westen vind je steile kliffen en rotsformaties en in het oosten liggen de meeste zandstranden en kleine baaitjes. Zowel de zuidkust als de oostkust, met fijne badplaatsen als Cala D’or en een mooi groen en heuvelachtig binnenland, zijn populair onder vakantiegangers. Liefhebbers van watersporten zitten in het zuiden zeker op hun plek. De twee gebergten van het eiland, het Sierra de Tramontana en het Sierra de Levante bieden schitterende uitzichten en zijn geliefd onder wandelaars en fietsers.

Palma de Mallorca

Als je zelf niet in de hoofdstad van Mallorca woont, is een bezoek aan Palma de Mallorca absoluut de moeite waard. Het heeft veel historische architectuur, zoals kerken, paleizen en oude herenhuizen, een grote jachthaven en een levendig centrum met bruisend uitgaansleven. Ook vind je er mooie winkeltjes en boetiekjes.

Steden op Mallorca

Mallorca Alcudia Architectuur Steeg
_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..