paella

Wie aan Spaans eten denkt, denkt al snel aan paella: een goedgevuld rijstgerecht waar je eindeloos mee kunt variëren. Hoewel velen zweren bij het traditionele recept met verschillende zeevruchten (inktvis, mosselen en garnalen), kip, chorizo, erwten en saffraan, zijn er genoeg alternatieven. Dus ook wanneer je de zeevruchten liever aan je bordje voorbij laat gaan, je vegetarisch bent of onderhand wel bent uitgekeken op het klassieke recept, kun jij genieten van dit gerecht uit de Spaanse keuken. 

Boordevol groenten

Doe jij ook mee met de ‘vegan trend’? Ben je vegetarisch? Of houd je gewoon heel veel van groenten? Dan moet je deze paella zeker eens proberen! Alle vis en vlees die dit gerecht rijk is wordt simpelweg vervangen door de lekkerste groenten. Wij hebben gekozen voor tomatenblokjes, twee grof gesneden paprika’s, drie stengels bleekselderij, een bakje champignons en 200 gram sperziebonen/doperwtjes (een combinatie van beiden kan natuurlijk ook). Als finishing touch toppen we dit overheerlijke en super gezonde gerecht af met een handje gehakte cashewnoten. Als dat geen smullen wordt!

Paella zonder vis

Het klassieke recept vraagt nogal wat voorbereidingen. Je staat dan ook zo een aantal uren in de keuken. Daarnaast is paella niet iedereen zijn favoriet doordat er simpelweg veel verschillende zeevruchten inzitten. Aangezien vis ook niet voor iedereen is, hebben we hier een variant zonder vis! Én hij is ook nog eens erg makkelijk klaar te maken. Net als bij de vegan variant zit er in dit gerecht paprika, tomatenblokjes en doperwten. Als extra toevoeging wordt er gebruik gemaakt van een ui, een hele chorizo worst en 300 gram kip. Voor een extra smaaksensatie wordt de kip afgeblust met 100 milliliter witte wijn en voeg je aan de rijst, in plaats van water, kippenbouillon toe. Graadmeter: 1 liter kippenbouillon voor een pak rijst.

Paella in een nieuw jasje

Ben jij ook wel klaar met de standaard pan vol paella, maar houd je wel van de combinatie vlees en vis? Probeer dan eens de paella spies! Het fenomeen is eigenlijk erg simpel. Je zorgt voor kipfilets, grote garnalen/blokjes kabeljauwfilet, teentjes knoflook (in schil) en cherrytomaten. Rijg alle ingrediënten aan een spies, bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze rijkelijk met zout, peper en  paprikapoeder. Serveer de paella spies met rijst. Eet smakelijk!

Comments are disabled.