_

Jouw Makelaar in Torremolinos

Een van de beste plekken om als Nederlander te overwinteren, is ongetwijfeld Torremolinos. In deze toeristische badplaats naast Málaga is het altijd vakantie, kun je eindeloos van het strand genieten, maar hoef je Nederland ook niet al te erg te missen. Torremolinos is namelijk ontzettend populair onder Nederlanders. Dus vind je er Nederlandse bars, restaurants en Nederlandse producten in de supermarkt. Er zijn bovendien genoeg Nederlandse makelaars in Torremolinos die je graag helpen bij het vinden van een (tweede) woning.

Veel Nederlanders (maar ook Britten en Scandinaviërs) gingen je al voor en wonen nu heerlijk onder de Zuid-Spaanse zon. Ben jij ook geïnteresseerd in een (tweede) woning in Torremolinos? Neem dan contact op met Makelaar Spanje. Als makelaar in Torremolinos vertellen we je graag over de mogelijkheden.

_

Wonen in Torremolinos

Torremolinos is vernoemd naar de vele wachttorens (‘torres’) en watermolens (‘molinos’) die het plaatsje ooit kende. In de jaren vijftig was Torremolinos geliefd als glamoureuze vakantiebestemming onder celebrities als Frank Sinatra, Elton John en Brigitte Bardot.

Calle_Hoyos_Torremolinos
Parque Bateria Torremolinos
Strand Torremolinos2
SAMSUNG DIGITAL CAMERA
Stijlvol huis Torremolinos
Strand Torremolinos
Krokodillen Park Torremolinos Spanje Torentje
Zee Natuur Mediterrane Torremolinos Golven Rotsen

Over Torremolinos

Voor de historie, kunst en cultuur ga je naar de stad Málaga (waar je overigens eenvoudig in twintig minuutjes met de trein naartoe reist). In Torremolinos verblijf je voor de lange zomers op de uitgestrekte, goed onderhouden zandstranden met luxe ligbedden. Of nip je aan een ‘tinto de verano’ (een mixdrankje van rode wijn met 7-Up) bij een gezellig ‘chiringuito’ (strandtentje). Torremolinos heeft vier stranden, die elk hun eigen kenmerken hebben.

Toeristische trekpleister

Toen het aantal commerciële vluchten naar Málaga in de jaren zeventig toenam, werd Torremolinos pas bekend onder het grote publiek. Sindsdien is de plaats een echte toeristische trekpleister. In 1988 werd Torremolinos officieel zelfstandig en momenteel telt de plaats zo’n 60.000 inwoners. Er is nog één molen te bezichtigen: Molina de Inca, omgeven door een prachtige botanische tuin.

Waarom Torremolinos?

Torremolinos_zee

Playa de la Carihuela

Op dit strand waan je je weer even in Nederland, maar dan mét zon. Naast het fijne zandstrand loopt een levendige boulevard met Nederlandse cafés, restaurants en snackbars. Parallel aan de boulevard vind je Calle Carmen met nog veel meer gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes.

Playa el Bajondillo

Dit is het stadsstrand dat zich naast het oude centrum, aan de voet van de zogenaamde ‘Spaanse Trappen’ bevindt. Het is het grootste strand van Torremolinos en het meest compleet qua faciliteiten.

Playamar

Playamar is een van de drukste stranden aan de Costa del Sol omdat het ook veel lokale Spanjaarden trekt. Je kunt hier uitstekend watersporten.

Playa de los Alamos

Dit strand ligt het dichtst bij Málaga, maar is toch het rustigst, omdat het strand het verst van het centrum van Torremolinos af ligt. Je vindt hier mooie chiringuitos en loungebars en ’s avonds kun je in Los Alamos geweldig uitgaan. De beachclubs aan dit strand trekken feestvierders van ver uit de omgeving.

Playa de Guadalmar

Officieel hoort dit strand bij Málaga, maar het is hier ook een vermelding waard. Dit is namelijk hét kitesurfstrand van de omgeving en het trekt daarom veel watersporters.

Omgeving Torremolinos

Playa de los Alamos
_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..