_

Elke dag zomer in je eigen vakantiehuis!

Je eigen vakantiehuis in Spanje, wie droomt daar nu niet van? Is de zomer ook jouw favoriete seizoen? Kun jij ultiem genieten van de warme zonnestralen op je huid en de mooi gekleurde bloemen die in het hoogseizoen weer extra hun best gaan doen. Heb jij je hart verpand aan Spanje? En zou je het liefst zo vaak mogelijk terug willen keren naar deze bestemming? Een vakantiehuis in Spanje is alles wat je zoekt!

Wat is er nou mooier dan met de zomerse temperaturen die Spanje rijk is vanuit je huis zo het zwembad in te kunnen plonsen. Voor vele vakantiegangers is een zwembad bij hun vakantiehuis in Spanje dan ook een echte must. Het zorgt voor de nodige verkoeling en ontspanning tijdens de zomermaanden. Helemaal wanneer je van plan bent om je vakantiehuis in Spanje onder te gaan verhuren aan andere vakantiegangers, kan een zwembad bij huis een doorslaggevende keuze zijn. Neem dit zeker mee tijdens de zoektocht naar jullie droomhuis in Spanje!

spain-2769294_1920

Inspiratie

villa

Een vakantiehuis kopen

Steeds meer Nederlanders kopen een vakantiehuis in Spanje. Een eigen plekje waar ze jaarlijks terug kunnen keren om de vakantie van hun leven weer eens dunnetjes over te doen. Sterker nog, je kunt zelfs elk moment van het jaar naar dit heerlijke vakantieoord afreizen. Puur genieten zo’n vakantiehuis.

 

Een groot voordeel aan het kopen van zo’n woning in Spanje is het feit dat je het helemaal eigen kunt maken. Omdat het vakantiehuis jouw eigendom is, mag je grotendeels zelf bepalen hoe je dit stulpje opknapt, verbouwt en inricht. Wat een luxe!

Vakantiehuis onderverhuren

Veel mensen kopen een vakantiehuis in Spanje om deze in de maanden dat ze er zelf niet vertoeven, onder te verhuren aan andere belangstellenden. Hoe werkt dit precies? En mag dit eigenlijk wel? Het antwoord is ja! Wie ervoor kiest om zijn of haar vakantiehuis in Spanje te gaan verhuren, zou op de lange termijn zelfs zijn geïnvesteerde geld terug kunnen verdienen. Je huis moet echter wel aan bepaalde eisen voldoen voordat je deze mag verhuren. Deze eisen kunnen per gemeente verschillen, dus het is belangrijk dat je goed je huiswerk doet alvorens je aan dit avontuur begint.

Vrijwel alle gemeenten in Spanje eisen dat de woning die verhuurd wordt beschikt over een verhuurlicentie. Om zo’n licentie te verkrijgen moet de woning aan verschillende eisen voldoen, zoals: een woonvergunning, klachtenformulieren, een ehbo-doos, en een brandblusser. Sommige gemeenten eisen ook toeristenbelasting per persoon per nacht. Het bedrag dat hiermee wordt binnengehaald dient te worden overgedragen aan de gemeente. Daarnaast ben je verplicht om belasting te betalen over de ontvangen huur. Deze belasting bedraagt 19 procent van het huurinkomen.

Ben je van plan om een vakantiehuis in Spanje te kopen en deze onder te verhuren aan andere vakantiegangers? Neem dan, alvorens je daadwerkelijk een bod doet op deze vakantiewoning, contact op met de gemeente over de specifieke regels van verhuur.

_

Wij gaan voor resultaat!

7Ervaren Makelaars
10000+Huizen Aanbod
2500+Huizen Verkocht
villa

Voordelen vakantiehuis kopen

De voordelen van het kopen van een vakantiehuis liggen voor de hand, maar zijn daarom niet minder overtuigend. Naast het feit dat je zelf mag bepalen of je een muur eruit sloop of drastisch gaat verbouwen, bouw je ook een eigen vermogen op. Daar waar je bij het huren van een vakantiehuis spreekwoordelijk je geld weggooit, zie je het geld van een koopwoning nog terug bij het aflossen van de hypotheek.

 

Als je de maandlasten van je gekochte vakantiehuis zou gaan berekenen zijn deze in de loop der tijd aanzienlijk minder dan bij het huren van een huis. Mocht je na een x aantal jaar toch je hart verpanden aan een ander nederig stulpje in Spanje, kun je een koophuis waar je flink in hebt geïnvesteerd waarschijnlijk met winst verkopen. Een echte win-winsituatie dus!

Voordelen vakantiehuis huren

Wanneer je de voordelen van het kopen van een huis zo leest, lijkt de keuze om je vakantiehuis in Spanje te kopen makkelijk gemaakt. Toch zijn er ook een aantal nadelen te bedenken, waardoor het huren van een huis uiteindelijk toch aantrekkelijker kan zijn. Hoewel het heel leuk is dat een koophuis jouw eigendom is en je er mee mag doen wat je wilt, maakt dat ook dat je verantwoordelijk bent voor al het onderhoud aan de woning. Bij een huurhuis kun je bij lekkage en andere ongemakken terugvallen op de huurbaas. Daarnaast heb je natuurlijk nooit de garantie dat je een koophuis met winst kunt verkopen of een zekerheid qua maandlasten. Bij een huurhuis kom je veelal niet voor verrassingen te staan qua geld. Maar je kunt er ook niet aan verdienen.

_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..