Heb je een vraag over het zoeken, kijken, kopen of wonen in Spanje? Lees de onderstaande vragen door.
Als je het antwoord niet kunt vinden, stuur ons je vraag, we zullen zo snel mogelijk antwoorden.

Hoe start ik met een huis zoeken in Spanje?

Stap 1 : Doe je onderzoek

Je moet je tijd nemen, het gebied bekijken, overwegen wat je behoeften zullen zijn, niet alleen nu maar over vijf of tien jaar. Oriënteer je online maar ook in Spanje zelf.

Stap 2: Zoek een advocaat

Wanneer je jouw droomwoning hebt gevonden, moet je ervoor zorgen dat u de juiste hulp inschakelt. Een advocaat inhuren is een belangrijke stap in het proces van het kopen van een huis in Spanje.

Stap 3: Voer eigendom controles uit

Zorg ervoor dat de juiste eigendom controles zijn uitgevoerd zodat je 100% zeker bent wie de eigenaar is.

Stap 4: Onderteken het privécontract

De volgende stap is het privécontract ondertekenen. Het privécontract is niet aangemeld in een officieel register, maar wordt beschouwd als juridisch bindend.

Stap 5: Vraag een NIE-nummer aan

Als je een huis in Spanje gaat kopen, moet je een NIE-nummer hebben. De Número de Identificación de Extranjeros betekent dat u bent geregistreerd bij de Spaanse belastingdienst.

Stap 6: Onderteken de titelakte

De eigendomsakte moet worden ondertekend op het kantoor van de notaris. In deze stap voer je ook de laatste betaling uit en ontvangt je de sleutels.

Stap 7: Registreren bij het kadaster

Nadat de eigendomsakte ondertekend is, wordt het onroerend goed geregistreerd bij het kadaster.

Stap 8: Betaal de rekeningen van het aankoopproces

Je moet alle kosten betalen. De notariskosten, het kadaster en de belastingen. Bewaar alle documenten, facturen en kwitanties.

Stap 9: Betaal de belastingen

Het is belangrijk uw belastingen te betalen zodra u uw woning in Spanje heeft.

Stap 10: Gefeliciteerd. Je hebt de laatste stap bereikt in onze stappen om een ​​huis in Spanje te kopen. Geniet van je nieuwe thuis!

Welke regio is het populairst?
  • Andalusië
  • Tenerife
  • Catalonië
  • Mallorca
  • Gran Canaria
  • Lanzarote
  • La Palma
  • Costa Blanca
  • Costa Brava
  • Fuerteventura
Waar vind je het lekkerste eten in Spanje?

Iedere regio in Spanje heeft zijn eigen unieke gerechten dus probeer alle specialiteiten van de regio waar je bent.

Kijken

Hoe bereid ik mij voor op de bezichtiging?

Ga niet direct huizen in Spanje bekijken. Bereid je goed voor en ga zorgvuldig te werk en bereid je thuis eerst grondig voor. Met een goede voorbereiding hoeft u geen onnodige bezichtiging in Spanje te plannen. We helpen je om je stap voor stap te begeleiden.

Kopen

Wat zijn in Spanje de kosten koper?

Wanneer je in Spanje een huis koopt moet je rekenen op een kosten koper van 10% van de aankoopprijs. In deze prijs zijn de overdrachtsbelasting (7%), de notariskosten en de register- en kadasterkosten al inbegrepen.

Kan ik onderhandelen over de prijs van een woning?

Ja, al is dit afhankelijk van het soort woning. Bij nieuwbouwwoningen is dit bijvoorbeeld niet mogelijk. Hiervoor worden vaak vaste prijzen gehanteerd, wat het onderhandelen onmogelijk maakt. Voor alle andere woningen geldt over het algemeen: wanneer je van plan ben een woning te gaan kopen, vergeet dan zeker niet te onderhandelen over de prijs. In de vraagprijs van de makelaar is namelijk altijd een marge opgenomen die het onderhandelen mogelijk maakt.

Als ik een woning heb gekocht, moet ik dan naar de notaris?

Het antwoord is: ja! Net als bij het kopen van een woning in Nederland vindt de overdracht via de notaris plaats. Ben je zelf niet in de gelegenheid om de koopakte te ondertekenen? Geef je advocaat dan volmacht zodat deze dit voor jou kan doen.

Wonen

Kan ik zonder werk naar Spanje verhuizen?

Veel Nederlanders verhuizen naar Spanje voordat ze een baan hebben en solliciteren ter plaatse. Sommige mensen komen voor vakantie en worden verliefd op Spanje, waardoor ze nooit meer vertrekken.

Is het veilig om in Spanje te wonen?

Van de beroemde mediterrane stranden tot de bruisende straten van Madrid en Barcelona, ​​Spanje waar je goed kan leven. Spanje is zeer veilig: het staat op de 17e plaats van 162 in de ranglijst van veiligste landen.

Stel je vraag

Toon a.u.b. dat u menselijk bent door de selectie van de vlag.

Toon a.u.b. dat u menselijk bent door de selectie van het vliegtuig.

nl_NLDutch
nl_NLDutch