_

Vliegen naar Spanje was nog nooit zo makkelijk

Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende opties om in Spanje te komen. Je hebt simpelweg geen excuus meer om niet een keertje naar Spanje te zijn afgereisd. De mogelijkheden zijn eindeloos. Of je nu een heel eind reist met de auto, bus of zelfs met de trein. Eén ding is zeker, Spanje is de eindbestemming waar je even heerlijk kunt genieten. Maar na zo’n lange autorit, moet je toch echt even een paar dagen bijkomen. Een veel snellere manier om van A naar B te komen is met het vliegtuig. Er vliegen dagelijks meerdere vliegtuigen naar Spanje, dus de keuze blijft reuze.

Inspiratie

vliegtuig

Voordelig vliegen naar Spanje

Van plan om naar Spanje te vliegen? Alleen? Samen? Of met het hele gezin? Het maakt niet uit met wie je reist, maar doe het vooral voordelig! Zonde om handen vol geld uit te geven voor alleen een vlucht. Door voordelig naar het zonnige Spanje te vliegen houd je automatisch meer geld over voor de rest van de reis. Mooi meegenomen! Maar hoe doe je dat dan? Voordelig naar Spanje vliegen? Zorg er in ieder geval voor dat je ruim op tijd bent met het boeken van de vlucht (sowieso zes weken van tevoren). Hoe eerder je bent met het boeken van een vlucht, hoe goedkoper de tickets zullen zijn. Daarnaast kan de dag dat je gaat vliegen enorm schelen in de uiteindelijke prijs. Zo zijn dinsdag, woensdag en donderdag vaak de meeste voordelige dagen om naar Spanje te vliegen.

Vanaf welke luchthaven naar Spanje vliegen?

De luchthavenbelasting ligt op de kleinere vliegvelden als Rotterdam, Eindhoven en Maastricht vaak lager dan op bijvoorbeeld Schiphol. Je doet er goed aan om bij het boeken van de vlucht te kijken via welke luchthaven je op de gewenste datum het voordeligst naar Spanje kunt vliegen. Het kan daarnaast ook goed zijn om te kijken naar de verschillende luchthavens in Spanje waar je kunt landen. Een aantal grote vliegvelden in Spanje zijn Barcelona, Madrid, Malaga of Valencia. De plaats waar je landt is natuurlijk ook afhankelijk van waar je van plan bent te zoeken naar een huis. Ben je van plan om Spanje te gaan verkennen per huurauto, dan is het zeker het vergelijken waard.

paspoort

Welke documenten kunnen niet ontbreken in jouw handbagage?

Wanneer je van plan bent om naar Spanje te vliegen is het eigenlijk heel makkelijk. Er hoeft geen visum aangevraagd te worden. Een geldig paspoort of een Nederlandse ID-kaart is hierbij voldoende. Dit paspoort of identiteitsbewijs dient tot na terugkomst geldig te zijn. De Spaanse no-nonsense mentaliteit begint dus al voor vertrek. Heerlijk! Ben je van plan in Spanje een auto te gaan huren? Je Nederlandse rijbewijs is ook in Spanje gewoon geldig. Dit scheelt al weer een hoop stress alvorens je reis naar Spanje begint.

Tips tegen vliegangst

Help! Helemaal naar Spanje vliegen? Sommige mensen doen het met twee vingers in de neus en anderen vinden vliegen eigenlijk drie keer niets. Zelfs één op de vijf mensen heeft er last van: vliegangst. Kiezen jullie er ondanks de klamme handjes en trillende knieën voorafgaand de vlucht toch voor om met het vliegtuig naar Spanje te vliegen? Grote kans dat je helemaal gek wordt van de zenuwen en het onwijs veel stress oplevert. Best lastig zo voor de vakantie. Zorg er daarom voor dat goed voorbereid op reis gaat. Pak de koffer op tijd in en zorg ervoor dat je ruim op tijd aanwezig bent op de luchthaven.

Om het teveel aan tijd te doden koop je bijvoorbeeld een goed boek of een leuk tijdschrift waarin je in het vliegtuig helemaal kunt verdwijnen. Hoewel de vele koffietentjes en bijhorende brownies je wellicht aan blijven staren, doe je er goed aan deze vooral heel hard voorbij te lopen. Vind je het spannend om te gaan vliegen? Zorg er dan voor dat je de uren voorafgaand aan de vlucht in ieder geval niet te veel koffie (cafeïne) of suikers binnen krijgt. Deze vergroten je nervositeit, wat weer averechts werkt op je stresslevel.

_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..