_

Een huis huren in Spanje: genieten onder de Spaanse zon

Na lang wikken en wegen is het hoge woord er uit: jullie gaan naar Spanje! Een eigen huis onder de Spaanse zon, iets waar jullie al jarenlang van droomde. Maar dan komt de grote vraag der vragen: gaan jullie je droomhuis kopen of huren? Het huren van een huis in Spanje is een optie die vaak over het hoofd wordt gezien.

Het is razend populair onder de vakantiegangers om een villa te huren voor twee weken, maar het echt daadwerkelijk huren van een tweede huis in Spanje is een optie die veelal naar de achtergrond verdwijnt. Zonde! Want juist het huren van een huis in Spanje kan voor velen een uitkomst zijn. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder!

Inspiratie

spanje villa

Waarom een huis huren?

Hoewel kopen soms een meer voordelige optie lijkt dan huren, zijn er talloze redenen te bedenken waarom je het huren van een huis in Spanje boven een koopwoning verkiest. Zo is het natuurlijk een grote stap om je hebben en houwen achter te laten in Nederland en een nieuw bestaan op te bouwen in Spanje. Dit kan een hoop spanning opleveren en hoewel het negen van de tien keer goed kan gaan, kennen we ook verhalen waarbij een stel besluit toch weer naar Nederland terug te gaan. We hoeven jullie natuurlijk niet uit te leggen dat dit niet zo makkelijk gaat wanneer je in Spanje een huis hebt gekocht.

 

Wanneer je pas hebt besloten om naar Spanje te verstrekken kan het verstandig zijn om eerst een huis te huren. Vanuit dit huurhuis kun je wennen aan de nieuwe cultuur, de omgeving en elkaar de tijd gunnen om aan dit nieuwe leventje te wennen. Nog steeds enthousiast? Dan kun je altijd een koophuis overwegen.

Ook wanneer je voor je werk of studie van plan bent om een langere tijd in Spanje te gaan wonen, kan het huren van een appartement of woning voordeliger zijn dan het overnachten in een hostel of hotel. Helemaal wanneer je met meerdere mensen een huis kunt huren en de kosten zou kunnen delen.

Een huis huren in Spanje: de voordelen

Bij het huren van een huis in Spanje denken veel mensen direct aan de negatieve aspecten. Ze vinden het vaak zonde om geld te betalen aan een woning zonder erin te investeren. Hoewel je bij een koophuis in de loop der tijd steeds minder geld kwijt bent aan maandlasten, blijven de kosten bij het huren van een huis gelijk. Zonder dat je ooit weer iets terugziet van het geld dat je betaalt. Hoezo is het huren van een huis dan voordelig? Heel simpel. Juist omdat de maandelijkse kosten bij het huren van een huis vrijwel gelijk blijven, zal je ook niet voor financiële verrassingen komen te staan.

Geen financiële verrassingen bij het huren van een huis

Wanneer je een huis koopt zijn alle mankementen waar je tegenaan loopt voor eigen rekening. Vindt er ineens een kort maar krachtige regenbui plaats in Spanje waartegen het dak niet bestemd blijkt te zijn? Dan zijn de reparatiekosten voor eigen rekening. Evenals wanneer een wc verstopt blijkt te zijn, de oven of de koelkast het ineens begeeft of wanneer de douchekop maar blijft lekken. De kosten zijn voor eigen rekening. Kies je ervoor om een huis te huren in Spanje dan zijn deze kosten vrijwel altijd te verhalen bij een huurbaas. Degene die het huis onderverhuurt is de koper en dus verantwoordelijk voor de kosten, mits het niet anders staat vermeld in het huurcontract. Lees bij het huren van een huis dus dus altijd het huurcontract aandachtig door.

Huis huren in Spanje is flexibeler dan kopen

Hoewel je er liever niet aan denkt, kan het zo zijn dat het hele avontuur van emigreren naar Spanje toch niet helemaal zo uitpakt als wat je ervan had verwacht. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar wat de oorzaak ook is, wanneer je een huis hebt gekocht, zul je niet halsoverkop weer terug naar Nederland kunnen. Dit vergt tijd en veel geduld. Vaak moet je een huis eerst verkopen, voordat je weer terug naar Nederland kan. Bij het huren van een huis gaat dit allemaal wat makkelijker. Bij het huren van een huis kun je het huurcontract stopzetten en weer gaan en staan waar je wilt. In het ergste geval heb je een opzegtermijn en moet je nog een extra maand huur betalen, maar dit is nog te overzien.

villa spanje

Een huis huren in Spanje, hoe doe je dat?

Wanneer je een huis wilt gaan huren in Spanje, dan kan dit op verschillende manieren. Ga je via je werk of je studie naar Spanje? Probeer dan ook via je werk of je school een huis of appartement te huren. Is dit lastig? Dan zijn er gelukkig nog tig anderen manieren om een huis te huren in Spanje. Wanneer je weet in welke plaats je jezelf wilt settelen, kan het raadzaam zijn om een vakantie te boeken naar deze plek en simpelweg eens door de verschillende buurtjes te struinen. Proef de sfeer en neem alle verschillende huizen eens goed in je op. Wanneer een particulier zijn huis wilt verhuren, hebben ze namelijk oranje met zwarte borden aan de woning hangen met ‘se alquila’ (te huur) erop. Via een makelaar een huis huren is ook een betrouwbare optie. Houd er alleen wel rekening mee dat een makelaar veelal een maand huur rekent voor zijn diensten.

_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..