_

Jouw Makelaar aan de Costa de Valencia

De Costa de Valencia is een geschikte plek om te wonen als je van het bruisende Spaanse leven houdt. De kust rondom de mooie stad Valencia staat ook wel bekend als de Costa del Azahar, de ‘Oranjebloesemkust’, vanwege de vele sinaasappelbomen die de regio rijk is. De Costa de Valencia ligt tussen de meer bekende Costa Dorada en Costa Blanca in, maar is nog relatief onontdekt gebleven.

Doordat de regio nog in opkomst is, vind je aan de Costa de Valencia een scherp geprijsd woningaanbod. Zeker in het binnenland krijg je veel waar voor je geld. Ook de kosten voor levensonderhoud zijn relatief laag en de levensstijl is hier heerlijk relaxt. Of je nu een finca in de bergen, een villa aan de kust, of een appartement in de stad zoekt, Makelaar Spanje helpt je om jouw Spaanse droom aan de Costa de Valencia werkelijkheid te laten worden.

_

Wonen aan de Costa de Valencia

De regio van de Costa de Valencia was in de prehistorie al bewoond. Je vindt hier dan ook verschillende archeologische vindplaatsen. De bergdorpjes hebben bovendien vaak nog schitterende kastelen en kerken uit de middeleeuwen.

Peñíscola, Costa Valencia
Bovenaanzicht steden Costa de Valencia
Valencia Harbour avond
Costa Valencia Centrum monument
Peñíscola haven uitzicht Costa de Valencia
Mediterraneo Valencia Costa de Valencia
Strand valencia
Valencia markt

Waarom Costa de Valencia?

Zee, uitzicht op stad Costa Valencia

De stranden

Zowel in Valencia zelf, als in omliggende badplaatsen als Part Saplaya, Cullera en Gandia vind je heerlijk brede zandstranden en boulevards met gezellige barretjes en restaurants. De dorpjes aan de kust zijn relatief weinig toeristisch, dus eet je hier typisch Spaans.

De natuur

Naast de mooie stranden heeft de regio een mooi groen en heuvelachtig binnenland, waar de amandelbomen in het voorjaar prachtig in bloei staan. Ook zijn er verschillende natuurparken. De Costa de Valencia is de sinaasappelstreek bij uitstek. Het grote aantal sinaasappelkwekerijen zorgt dan ook voor een heerlijk oranjebloesemaroma.

Valencia stad

Na Madrid en Barcelona is Valencia de derde grootste stad van Spanje. Het is een bruisende, culturele stad, met zowel historische als moderne gebouwen. Ondanks de grootte, doen veel wijken erg dorps aan en hangt er een gezellige sfeer. Het ruime stadsstrand geeft Valencia nog meer aantrekkingskracht. De stad heeft een eigen vliegveld en metronetwerk, en is met de hogesnelheidstrein goed met de andere grote steden in Spanje verbonden. In tegenstelling tot Barcelona is Valencia echt nog in opkomst. De huizenprijzen zijn er dan ook lager dan gemiddeld en daarom is het interessant nu in deze regio te investeren.

Valencia haven
_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..