_

Jouw Makelaar aan de Costa Blanca

De Costa Blanca, de ‘witte kust’, is een van de twaalf Spaanse costa’s aan de Middellandse Zee. De costa loopt van Javea tot Cartagena en staat bekend om haar heerlijke zandstranden. Door het relatief milde klimaat, is het hier het hele jaar door goed toeven! Bekende steden en badplaatsen aan de Costa Blanca zijn Alicante, Benidorm en Torrevieja, maar ook het prachtige binnenland is het bezoeken waard. Kortom, genoeg redenen om aan de Costa Blanca te gaan wonen.

Wil je graag aan de Costa Blanca wonen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Makelaar Spanje helpt je jouw droomhuis te vinden. Of het nu een zonovergoten appartement in de stad is, of een luxe villa aan het strand – op basis van jouw wensen informeert een makelaar aan de Costa Blanca je over de mogelijkheden.

_

Wonen aan de Costa Blanca

Als je van niet al te hete zomers en niet al te koude winters houdt, is het klimaat aan de Costa Blanca perfect voor jou! In de zomer wordt het er gemiddeld zo’n 30 graden en in de winter blijft het overdag vaak nog een aangename 15 graden.

Steeg Alicante Costa Blanca
Uitzicht stad in Costa Blanca, kerk
Stad, strand aan Costa Blanca
Rotsen, Costa Blanca
Costa Blanca, Cala de la Fustera
Costa Blanca aan zee
Colourful Beachfront in Villajoyosa
Brug Costa Blanca

De stranden

De lange zandstranden en prachtige baaien zijn perfect voor strandliefhebbers, zonaanbidders en watersporters. Het klimaat van de Costa Blanca is door de World Health Organisation bovendien uitgeroepen tot een van de gezondste ter wereld!

De voorzieningen

Als je er een dagje op uit wil, heeft de regio voldoende te bieden. Aan de Costa Blanca vind je attractieparken, natuurreservaten, pittoreske haventjes, wandel- en fietsroutes, golfbanen en zelfs een chocolademuseum.

Waarom de Costa Blanca?

huis spanje kopen

Mooie steden

De Costa Blanca is ongeveer 250 kilometer lang en kent veel mooie steden en badplaatsen. Een makelaar aan de Costa Blanca kan je het ruime aanbod aan appartementen en penthouses laten zien. In de kleinere plaatsen zijn daarnaast ook veel rustieke of juist moderne villa’s te vinden.

Alicante

Alicante is een interessante stad aan de Costa Blanca. Het heeft een heerlijk stadsstrand, een prachtige boulevard en een eeuwenoud kasteel. De stad is minder toeristisch dan andere kuststeden in Spanje en is daardoor relatief goedkoop gebleven. Onroerend goed kost er gemiddeld €130.000.

Gezellige badplaatsen

De kustlijn ten noorden van Alicante wordt ook wel de Costa Blanca Noord genoemd. Het is er groen en heuvelachtig. De bekendste badplaats in deze regio is het gezellige Benidorm, waar veel Nederlanders al een droomhuis hebben gevonden. Ten zuiden van Alicante spreken we van de Costa Blanca Zuid. Dit zuidelijke gedeelte raakt steeds meer in trek, maar is nog altijd rustig en typisch Spaans.

Torrevieja

Santa Pola en Torrevieja hebben bijvoorbeeld een gezellig centrum, een authentieke vissershaven en een heerlijk strand. Neemt contact op met een makelaar aan de Costa Blanca en kijk welke plaats het beste bij jouw wensen past.

Steden aan de Costa Blanca

Kasteel in Peñíscola
_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..