_

Jouw Makelaar in Javea

Javea is de perfecte plek voor jou als je het toerisme zoveel mogelijk wil vermijden en echt van het Spaanse leven wil proeven. Het dorp ligt aan de Costa Blanca, aan de voet van de berg Montgó, op het meest oostelijke puntje van Spanje. Het milde klimaat, het Spaanse dorpsleven, en de combinatie van prachtige natuur en moderne faciliteiten maken van Javea een populaire bestemming. Menig huizenkoper ging je al voor en Makelaar Spanje helpt ook jou graag aan een woning in dit authentieke dorp.

Javea is een populaire plaats onder expats, omdat het een groot aanbod van mooie woningen heeft. Omdat de oude binnenstad wat verder landinwaarts ligt, vind je bovendien relatief veel woningen die direct aan zee of aan het strand liggen. Een makelaar in Javea informeert je graag verder over het aanbod. Neem vrijblijvend contact op Makelaar Spanje!

_

Wonen in Javea

Je kunt in Javea globaal onderscheid maken tussen drie verschillende regio’s: de oude binnenstad, de haven en het strand.

Zeezicht Javea
Pool javea
Eiland Javea Spanje Landschap Zomer Blauw
KErk JAvea
Ermita del Calvari Javea
Bloemenhuis Javea
Villa
Spa Spanje Schoonheid Mooie Vakantie Verrassing Javea

Waarom Javea?

Cala de la Granadella, Jávea

Dorpsleven

Javea (of Xàbia, zoals de stad in het Valenciaans wordt genoemd) is met haar 28.000 inwoners relatief klein. Het is van oorsprong een vissersdorp en dat is het eigenlijk nog steeds. De gemeente houdt Javea met haar beleid bewust klein. Het dorp probeert massatoerisme te vermijden en het authentieke gevoel te behouden. Zo is hoogbouw er bijvoorbeeld verboden.

Natuur

De kusten rondom Javea kenmerken zich door kiezelstranden, kliffen, grotten en rotseilanden. De schitterende rotsformaties op de berg Montgó zijn absoluut de moeite waard. Met de auto rijd je eenvoudig naar de top, en wandelaars en hikers zijn hier in hun element. De kiezelstranden lenen zich goed voor watersporten zoals windsurfen, kanoën, snorkelen en duiken.

El Pueblo
De oude binnenstad, ‘El pueblo’ (het dorp), is het meest authentieke gedeelte van Javea. Hier wandel je over smalle paadjes en vind je traditionele huisjes aan romantische pleintjes. Het oude centrum staat bekend om de wekelijkse markt die hier wordt gehouden. Hier koop je verse, lokale producten. De twaalfde-eeuwse kerk Iglesia de San Bartolomé is het belangrijkste gebouw in El pueblo.

 

El Puerto
De haven, ‘El puerto’, was in het verleden een belangrijke handelshaven van waaruit met name rozijnen werden geëxporteerd. Toen de export afnam, bleef een klein vissershaventje over. Sinds de opkomst van het toerisme in de jaren zeventig is aan dit vissershaventje een jachthaven toegevoegd. Je kunt hier prachtige jachten en zeilschepen bekijken. In een van de restaurantjes in de haven kun je vervolgens terecht voor een heerlijke maaltijd met de visvangst van de dag.

 

El Arenal
Het gebied rondom het belangrijkste strand van Javea, ‘El arenal’ (het zand), is het drukst bezocht. Playa del Arenal is het enige zandstrand in de omgeving een heeft tal van faciliteiten. Het uitgaanslevens centreert zich eveneens rondom de boulevard. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de meeste vakantieappartementen zich in dit gedeelte bevinden.

Regio’s in Javea

Spain Javea Beach
_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..