_

Jouw Makelaar in Altea

Het wordt ook wel de meest authentieke Spaanse badplaats aan de Costa Blanca genoemd: Altea. Iets ten noorden van het meer bekende Benidorm, vind je dit fijne stadje waar de vele kunstenaars voor een artistieke sfeer zorgen. Geniet van het schilderachtige centrum, flaneer aan de gezellige boulevard, of kom tot rust in het prachtige binnenland. Makelaar Spanje helpt je graag jouw Spaanse droom in Altea te beginnen.

Zie jij jezelf wel overwinteren in Altea? Of overweeg je er permanent te gaan wonen? Informeer dan bij een makelaar in Altea naar de mogelijkheden. Makelaar Spanje heeft een ruim aanbod aan woningen in deze regio en werkt bovendien samen met andere Nederlandse makelaars. Daardoor is jouw droomhuis zo gevonden!

_

Wonen in Altea

Altea bestaat grofweg uit drie gedeelten: het oude centrum, de toeristische kust en de luxe villawijken rondom het stadscentrum. Een makelaar in Altea kan je uitgebreid informeren over het woningaanbod in deze regio’s, maar hier vast een beeld.

Nauwe straatjes Altea
Boom, Altea
Steeg, Altea
Typisch huis in Altea
Altea Kerk Spaans Koepels Kerk Architectuur
Zicht vanuit zee, Altea
Oude trap, Altea
Haven, Altea

Leven

De kwaliteit van leven in Altea is hoog. Het stadje ligt in het gebied ten zuiden van het dorp Calpe, en dit gebied heeft een eigen microklimaat. Dit zorgt ervoor dat de winters in Altea beduidend minder koud zijn dan de winters in het gebied ten noorden van Calpe. Het is daarom heerlijk overwinteren in Altea.

De natuur

De mooie natuur in het bergachtige binnenland leent zich bovendien uitstekend voor wandelingen of paardrijtochten. Tot slot heb je in Altea weinig last van het massatoerisme. Het dorp heeft het beste van twee werelden: de faciliteiten van een moderne badplaats, en het authentieke van een Spaans kunstenaarsdorpje.

Waarom Altea?

Altea Kerk Monument

Altea Vella

Het oude centrum van Altea ligt aan de zuidwestkant van de stad, op een hoge heuvel. Een wirwar van smalle, kronkelende steegjes brengt je vanzelf naar het hoogste punt, waar een prachtige kerk staat. Deze kerk, de Iglesia Nuestra Señora del Consuelo, is met haar twee blauw betegelde koepels het boegbeeld van de Costa Blanca. Je hebt het ongetwijfeld wel eens op de kaft van een reisgids zien staan. Altea Vella is schilderachtig en romantisch: de witte huisjes, bloemen en verrassende doorkijkjes maken dit gedeelte van de stad ontzettend fotogeniek. Natuurlijk vind je hier ook veel ambachtelijke winkeltjes, artistieke galeries en gezellige barretjes en restaurantjes.

L’Alfàs del Pi

De regio Altea is populair onder Nederlanders. Wat dat betreft is het iets zuidelijker gelegen L’Alfàs del Pi een vermelding waard. Hier hebben zoveel Nederlanders zich permanent gevestigd dat je er Nederlandse supermarkten en restaurants hebt. Je hoeft Nederland hier dus absoluut niet te missen!

Playa de la Roda

Aan het strand zijn de meeste toeristen te vinden. Maar omdat Playa de la Roda een smal kiezelstrand is, heeft het massatoerisme zich vooral op het nabijgelegen Benidorm gefocust. Het is hier dus relatief rustig en kleinschalig gebleven. Het strand heeft veel faciliteiten en je kunt er goed watersporten en duiken. Op de levendige boulevard eet je heerlijke, verse vis. Ook komen de kunstenaars van Altea hier in de zomer hun werk laten zien.

Altea Hills

Rondom Altea liggen verschillende moderne villawijken, waarvan Altea Hills waarschijnlijk de bekendste is. Altea Hills is een schitterend resort in de bergen, met prachtig zicht op zee. Je vindt hier kwaliteitswoningen en luxe faciliteiten zoals een spa, een golfbaan en een tennisclub.

Omgeving Altea

Altea vanuit de haven
_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..