_

Jouw Makelaar in Sevilla

De hoofdstad van Andalusië, Sevilla, hebben velen gebombardeerd tot de mooiste stad van Spanje, of zelfs van Europa! Deze kleurrijke stad in het zuiden van Spanje staat bekend om haar prachtige erfgoed, schitterende pleinen, mooie architectuur en gezellige buitenleven. Makelaar Spanje helpt je graag aan een woning in deze indrukwekkende Spaanse stad.

Zie jij jezelf wel in Sevilla wonen? Of ben je op zoek naar een tweede (vakantie)woning in deze levendige stad? Neem dan contact op met Makelaar Spanje. Als jouw makelaar in Sevilla informeren we je graag over de mogelijkheden.

_

Wonen in Sevilla

Als Nederlander zul je je in Sevilla onmiddellijk thuis voelen. Er wordt hier namelijk bovengemiddeld veel gefietst! De stad is grotendeels vlak en beschikt over relatief goede fietsvoorzieningen, zoals brede fietspaden en de Spaanse variant van de OV-fiets.

Gouden Toren Guadalquivir Sevilla Toren Arabisch
Sevilla Paard Spanje Toerisme Reizen Vervoer
Toren Goud Sevilla Spanje Andalusië Monumenten
Nacht Nightscape Stad Cityscape Lange Blootstelling
Plaza De España Sevilla Spanje Europa Reizen
Sevilla Alcazar Andalusië Paleis Moorse Gebouw
Lichte Garland Garland Lichten String Lichten
Sevilla Spanje Alcázar Van Sevilla Tuin Voetpad

Waarom Sevilla?

Regionale Parlement Spanje Andalusië Architectuur

Als je van het echt gezellige, Spaanse buitenleven houdt, zit je in Sevilla helemaal op je plek. De gemiddelde jaartemperatuur is hier 25 graden, met uitschieters tot boven de 40 graden in de zomer. Daardoor zijn de Sevillanen veel buiten te vinden, vooral ’s avonds. Ze zijn bovendien gek op feestjes. En die gaan altijd gepaard met heerlijk eten en drinken. De feesten van Semana Santa (Pasen) en de Feria de Sevilla (een soort kermis) zijn in heel Spanje berucht.

 

Wat wij Nederlanders als typisch Spaans eten beschouwen, de ‘tapa’, komt oorspronkelijk uit Sevilla! Tapas zijn niet overal in Spanje gebruikelijk, maar in Sevilla uiteraard wel. Je vindt ze hier heerlijk vers en ongeveer de helft zo goedkoop als in Nederland. Ossenstaart is de lokale specialiteit en ook paëlla wordt hier in tapa-portie geserveerd. Bij de maaltijd drink je een heerlijke Spaanse wijn of een Cruzcampo-biertje, want ook Cruzcampo komt uit Sevilla.

 

Sevilla heeft een schitterend stadspark, het Parque de María Luisa. Daarin ligt het beroemde Plaza de España: een halvemaanvormig plein omringd door schitterende gebouwen. Rondom het plein vind je 52 (typisch Andalusische) tegelmozaïeken die de Spaanse provincies voorstellen. Menig Spanjaard heeft hier al een foto genomen bij zijn of haar provincie van herkomst!

El Arenal
Vlakbij het centrum en aan de rivier de Guadalquivir ligt de wijk El Arenal. Het is een statige, historische wijk, die momenteel steeds hipper wordt. De wijk staat bekend om de Torre del Oro (een dertiende-eeuwse uitkijktoren) en het Plaza de Toros (de arena voor stierenvechten). Je kunt hier heerlijk langs de rivier wandelen en winkelen in de overdekte markthal Mercado Lonja del Barranco.

 

Triana
Omdat de bezienswaardigheden van Sevilla aan de andere kant van het centrum liggen, woon je in Triana een stuk rustiger. Het is een echte volkswijk en staat bekend om de vele barretjes en restaurantjes waar flamenco wordt gedanst. Hier bevind je je echt tussen de locals.

 

Los Remedios
Deze wijk ligt, net als Triana, ten zuidwesten van het stadscentrum, aan de ‘andere’ kant van de rivier. Het is een wat duurdere buurt, die bekend staat om de Real de la Feria de Abril: het terrein waar de feria wordt gevierd. Je kunt hier goed winkelen en bent ook zo in het centrum van de stad.

Wijken in Sevilla

Sevilla Spanje Stad Stedelijke Horizon
_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..