_

Jouw Makelaar in Alicante

Alicante is een relatief ondergewaardeerde stad aan de populaire Costa Blanca. Toeristen slaan Alicante als bestemming vaak over en gaan liever naar grotere steden als Valencia, Barcelona of Madrid. Maar juist door het ontbrekende massatoerisme, heeft Alicante expats veel te bieden.

Enthousiast geworden over het stadsleven aan de Costa Blanca? Wacht niet langer en neem contact op met een makelaar in Alicante! Makelaar Spanje heeft een uitgebreid aanbod van vastgoed in Alicante en helpt je graag bij het vinden van jouw droomhuis.

_

Wonen in Alicante

Ten opzichte van Valencia is Alicante een kleine en rustige stad. Het heeft ongeveer 330.000 inwoners en is daarmee vergelijkbaar met bijvoorbeeld Utrecht. Vrijwel alles kan je hier te voet doen, wat de stad een compact en knus gevoel geeft.

Zeemeeuw Ave Vogel Calpe Alicante Spanje
Calpe Alicante Spanje 2
Guadalest Spanje Alicante Middellandse Zee
Spanje Denia Alicante Reizen Middellandse Zee Zee
Castillo Santa Barbara Alicante Poort Costa Spanje
Spanje Alicante Zee Stad Panorama Castillo
Altea Alicante Valencia Spanje Monument Natuur
Calpe Alicante Spanje

Waarom Alicante?

In De Buurt Van Het Santa Cruz Alicante Costa Blanca

Typisch Alicante

In de smalle straatjes van El Barrio, het historische stadscentrum, waan je je al helemaal niet in een stad. De architectuur kenmerkt zich door kleurrijke huizen en traditionele gevels. Hoogbouw hoger dan vijf of zes verdiepingen vind je in Alicante bovendien nauwelijks. Dit geeft de stad een authentiek Spaans karakter. Je zult je hier meer onder de locals begeven dan in de meeste andere grote, Spaanse steden.

Tapas

De tapas van Alicante zijn tot slot een aparte, eervolle vermelding waard. Je krijgt ze hier namelijk nog traditioneel geserveerd, als ‘tapa y caña’ (tapa en biertje). Hierbij wordt de tapa op een schoteltje bovenop je glas gepresenteerd. Wanneer je weggaat, telt de bediening het aantal schoteltjes om de prijs te bepalen. Vaak kost zo’n combinatie van een hapje en een drankje maar twee euro!

Stad en strand

Alicante heeft een mild klimaat en veel zonuren per jaar. Hier kun je volop gebruik van maken, want de stad heeft een heerlijk zandstrand: Playa del Postiguet. Voor wie niet van zanderige voeten houdt, is er de Paseo de la Explanada. Dit is de schitterende boulevard waar Alicante bekend om staat. De ‘paseo’ biedt uitzicht op de grote haven van Alicante, is compleet betegeld met mozaïektegeltjes en wordt omgeven door een eindeloze rij palmbomen. Je vindt er bovendien kraampjes met allerlei koopwaar en gezellige restaurantjes en barretjes.


Met het stadsleven zit het in Alicante ook wel goed. Naast het historische centrum heeft Alicante een modern centrum. Hier kun je naar hartenlust winkelen en prima uitgaan. Andere bezienswaardigheden zijn het zestiende-eeuwse kasteel van Santa Barbara (niet te missen, want hoog gelegen en met prachtig uitzicht op de stad), het barokke stadhuis op het Plaza del Ayuntamiento en de vijftiende-eeuwse Basilica de Santa Maria.

Omgeving Alicante

Spanje Stad Alicante De Hemel Horizon
_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..