_

Jouw Makelaar in Valencia

Overweeg je naar een van de mooie Spaanse steden te emigreren? Denk dan ook eens aan Valencia! Valencia is het kleinere en goedkopere zusje van Barcelona. Met net zoveel dagen zon (300 per jaar) en een minstens zo mooi stadsstrand. Het is een historische stad waar op cultureel en/of sportief vlak altijd wel iets te doen is. Ook vind je hier de zo bekende, relaxte Spaanse levensstijl.

Makelaar Spanje is jouw makelaar in Valencia en helpt je graag op weg in de zoektocht naar een woning in deze prachtige stad. Zeker als je de taal nog niet spreekt, is het verstandig een Nederlandstalige makelaar in te schakelen. De meeste Valencianen spreken namelijk maar een paar woordjes Engels. Neem gerust contact op en voor je het weet geniet jij van het relaxte Spaanse leven in Valencia.

_

Wonen in Valencia

Valencia Spanje Europa Reizen Geschiedenis
Valencia Spain City Daylight street
Oude deuren Valencia
Architectuur Torens Valencia Oude Landmark
Piazza Kathedraal Valencia Catedral
Valencia Spanje Architectuur Gebouw Europa Stad
Valencia Zonsondergang Landschappen Hemel
Moderne Architectuur Valencia

Valencia is goedkoop!

Een van de grote voordelen van Valencia ten opzichte van andere grote Spaanse steden, is dat de stad nog relatief goedkoop is. De kosten voor levensonderhoud liggen hier bijvoorbeeld zo’n 30% lager dan in Amsterdam. De huurprijzen variëren tussen gemiddeld €325 (voor een éénkamerappartement buiten het centrum) tot €825 (voor een driekamerappartement in het centrum) per maand.

Goedkope wijken

Ook is het mogelijk in de goedkope wijken buiten het centrum een woning voor minder dan een ton te kopen. Buiten de stad, op de ‘campo’ (het platteland), krijg je bovendien veel grond voor je geld. Daarnaast zijn de supermarkten en restaurants gemiddeld ook goedkoper dan in Nederland.

Waarom Valencia?

Oude gebouwen Valencia

Het dorpse karakter: Valencia is met haar miljoen inwoners de derde grootste stad van Spanje, maar doet toch klein en knus aan. Veel wijken zien er dorps uit en het vele groen doen je vergeten dat je je in een grote stad bevindt.

 

Paëlla: je vindt paëlla vrijwel overal in Spanje op de kaart, maar het gerecht komt oorspronkelijk uit Valencia! Hier vind je dus de lekkerste.

 

Agua de Valencia: sinaasappelbomen zijn er in overvloed in dit gedeelte van Spanje, dus is het lokale drankje, ‘Agua de Valencia’, een alcoholisch drankje met sinaasappelsap.

 

Het Turia-park: de rivier de Turia, die midden door de stad loopt, is deels drooggelegd en vormt nu een prachtig park. Perfect voor wandelaars, hardlopers en fietsers, of voor een picknick op zondag.

 

De feesten, concerten, evenementen, en culturele en sportieve activiteiten: in Valencia is er altijd wel wat te beleven. De locals zijn gek op een feestje, organiseren regelmatig vuurwerkshows op het strand, en de marathon van Valencia is bekend onder hardlopers.

 

De studenten: Valencia is een echte studentenstad. Het heeft verschillende universiteiten en business-opleidingen, waardoor de economische bedrijvigheid er eveneens groot is. Veel start-ups vestigen zich bovendien hier vanwege de lage huur van kantoorpanden.

Canovas
Een aantrekkelijke wijk voor expats is Canovas – of La Gran Via, zoals de wijk officieel heet. Het ligt op vijftien minuten wandelen van het oude centrum en beschikt over ruime appartementencomplexen, gezellige pleintjes, mooie boetiekjes en meer dan genoeg horecagelegenheden.

 

Camins al Grau
Deze wijk is ontstaan toen de beroemde Stad van Kunst en Wetenschappen werd gebouwd. Het ligt tussen het oude centrum en het strand en beschikt over grote winkelcentra en luxe restaurants. Hier wonen de welgestelde Valencianen en expats.

 

Al Carmen
Al Carmen beslaat de oude stad van Valencia. Het is een dure wijk, maar dat is niet zonder reden. Je hebt hier alle bezienswaardigheden van het centrum op loopafstand. Een woning in deze wijk is voor de Valencianen een echt statussymbool, maar voor een investering is het minder interessant.

 

Ruzafa
Eveneens op loopafstand van het centrum ligt de wijk Ruzafa. Dit is ongetwijfeld de hipste wijk van de stad, maar ook de duurste. Het is breder opgezet dan de rest van Valencia en oogt chic. Je vindt hier veel trendy restaurants en koffietentjes. Ruzafa is erg in trek bij expats.

Waar wonen in Valencia?

Elke wijk heeft wel weer iets anders te bieden. Het is dan ook verstandig je wensen op een rijtje te zetten en op zoek te gaan naar een woning in een wijk die jou aanspreekt. Makelaar Spanje heeft de leukste wijken vast voor je op een rijtje gezet.

Sagunto Valencia Costa Strand Zand Zee Gebouwen
_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..