_

Haal het beste uit je reis en huur een auto!

Duurt de autorit naar Spanje je toch net wat te lang? Maar wil je wel zo veel mogelijk van de omgeving zien? Wat dacht je van het huren van een auto! Sinds jaar en dag is Spanje al hét vakantieland bij uitstek. Het is dan ook niet zo gek dat het ene na het andere verhuurbedrijf de grond uit wordt gestampt. Een auto huren in Spanje was dan ook nog nooit zo makkelijk, maar waar moet je allemaal aan denken?

Inspiratie

gran canaria

Een auto huren, wat is het doel?

Voordat je jezelf vol overgave stort op de zoektocht naar het meest voordelige verhuurbedrijf in Spanje, moet je jezelf toch eerst die ene belangrijke vraag stellen: wat is het doel van jullie reis? Ga je voor een zonvakantie in Spanje om even heerlijk tot rust te komen? Wellicht past het beeld van dagen in een auto zitten dan niet helemaal bij dit plaatje. Een auto huren in Spanje is waarschijnlijk (nog) niet aan jou besteed. Ben je van plan om dagen bruin te bakken in de zon? Met af toe een uitstapje naar de binnenstad? Sla het huren over en ga voor het openbaar vervoer. Of als de lichamelijke gesteldheid het toelaat: neem de benenwagen! Zo zie je veel van de stad en bespaar je de kosten van het huren.

Op eigen houtje Spanje ontdekken

Heb jij de stranden van Spanje en het zwembad nu wel gezien? Kun je niet wachten om de Spaanse omgeving verder te ontdekken? Maar zijn de prijzen van de excursies naar het binnenland torenhoog? Een auto huren biedt uitkomst! Spanje ontdekken op je eigen manier, eigen tempo en met je ‘eigen’ vervoer. Wie wil dat nou niet? Nog nooit was jij zo flexibel. Voor een hele week een auto huren? Of slechts voor een paar dagen? Aan jou de keuze! Om goed voorbereid op reis te gaan en niet bij het eerste de beste bedrijf te gaan huren, geven wij graag wat tips.

Auto huren in Spanje, waar moet je aan denken?

Wanneer je ervoor kiest om op eigen houtje Spanje te gaan ontdekken, ga dan niet met het eerste de beste verhuurbedrijf in zee. Wanneer je een auto wilt huren doe je er goed aan om eerst de recensies en beoordelingen te lezen van dit bedrijf. Wil je de hele vakantie onbezorgd kunnen genieten van je huurauto? Ga op zoek naar een verhuurbedrijf die op het vliegveld is gevestigd. Zo voorkom je onnodig dure taxi ritjes naar een bedrijf ver buiten de stad. Vergeet ook zeker niet je creditcard mee te nemen. De meeste verhuurbedrijven vragen hierom. Een auto huren in Spanje duur? De prijzen kunnen erg verschillen, maar zullen gemiddeld zo’n €17,- per dag bedragen. Let er bij het huren van een auto goed op wat er allemaal bij de prijs zit inbegrepen. Soms kan het voordeliger zijn om voor een duurdere maatschappij te kiezen om eventuele schade kosten te kunnen drukken.

barcelona

De bijzondere verkeersregels in Spanje

Dat het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het autorijden niet is toegestaan, hoeven wij jullie natuurlijk niet te vertellen. Maar wanneer je een auto gaat huren in Spanje is het handig om te weten dat het gebruik van een mobiele telefoon ook verboden is wanneer het voertuig geparkeerd staat en je achter het stuur zit. Auto tanken? Zorg ervoor dat de mobiele telefoon en autoradio zijn uitgeschakeld. Daarnaast zijn toeristen wel eens beboet voor het dragen van slippers, sandalen of hoge hakken. Neem het zekere voor het onzekere en trek als bestuurder dichte schoenen aan!

Fly drive: de makkelijkste manier om een auto te huren in Spanje

Het huren van een auto te veel rompslomp? Niets is minder waar! Ervaar het ultieme gevoel van vrijheid met een fly drive vakantie. Geen oeverloze autorit, maar gewoon vliegen naar een willekeurige bestemming in Spanje. De huurauto staat daar al voor je klaar, dus de reis kan gelijk beginnen! Houd je wel van een beetje avontuur? Dan is de fly drive optie zeker wat voor jou. Deze vakantie is inclusief retourvlucht en het huren van een auto. Waar je slaapt en welke route je rijdt, is helemaal aan jou! Ontdek Spanje op geheel eigen wijze en slaap op verschillende plaatsen. Het huren van een auto staat garant voor een flinke dosis avontuur en flexibiliteit. Een ding is zeker: deze vakantie naar Spanje zul je niet snel meer vergeten!

_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..