_

Jouw Makelaar in Bilbao

Aan de ruige noordkust van Spanje en de oevers van de rivier de Nervión ligt het verrassende Bilbao (een verbastering van ‘bi albo’, wat ‘twee oevers’ betekent). Wat tot voor kort nog bekend stond als een lelijke industriestad, heeft zich sinds het einde van de vorige eeuw ontwikkeld tot het artistieke centrum van Noord-Spanje. Bilbao is nog redelijk onontdekt door het toerisme, maar daar is in razend tempo verandering in aan het komen. En terecht! Heb jij deze veelbelovende stad op het oog voor jouw avontuur in Spanje? Laat je dan informeren door een makelaar in Bilbao.

Zie jij jezelf al in deze hippe, culturele stad wonen? Jouw makelaar in Bilbao kan je alles vertellen over het woningaanbod. Neem gerust contact op met Makelaar Spanje en informeer naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder!

_

Wonen in Bilbao

Naast de artistieke en culturele hoogtepunten die de stad te bieden heeft, is Bilbao om nog veel meer redenen interessant, je vindt ze hieronder!

Bilbao Zubizuri Brug Spanje Bezienswaardigheden
Barakaldo Metro Bilbao
Gemeentehuis Bilbao
Theater Euskadi Ria Bilbao
Ria Euskadi Bilbao
Bilbao Gaztelugatze zee landschap
Gevel Treinstation Bilbao
Brug Architectuur Bilbao

De natuur

Bilbao heeft een vochtig zeeklimaat. Het is er dus niet zo zonnig als in de meeste andere delen van Spanje, maar de natuur is er daardoor wel prachtig. Buiten de stad vind je bossen en groene bergen. De grond is er bovendien ontzettend vruchtbaar. De vele strandjes, aan grille rotskusten, zijn tot slot populair onder surfers.

De Rioja-wijnen

De Riojastreek ligt op een uurtje rijden van Bilbao. In de restaurants en bars in de stad staan dus veel heerlijke, lokale rioja-wijnen op de kaart. En de liefhebber kan natuurlijk altijd zelf een ‘bodega’ (wijngaard) bezoeken en een paar mooie flessen inslaan.

Waarom Bilbao?

Markt Landschap Bilbao

De pinchos!

‘Pinchos’ komen oorspronkelijk uit Baskenland en je vindt ze nergens zo lekker als in Bilbao. Pinchos zijn eigenlijk gewoon belegde stokbroodjes, maar het gerecht is in deze regio tot een ware kunst verheven. Je vindt hier met zorg belegde, prachtig gegarneerde broodjes, waarvan het bijna zonde is om ze op te eten. In elke pincho wordt een stokje gestoken. Aan het einde van de avond wordt de prijs bepaald aan de hand van het aantal stokjes dat je overhoudt.

Casco Viejo

Het oude centrum van Bilbao is ontzettend knus en gezellig. De kern wordt gevormd door ‘las siete calles’, de zeven straatjes. Hier vind je de leukste restaurantjes met de beste pinchos. Foodies voelen zich helemaal thuis in de Mercado de la Ribera: de food market vol verse producten en – je raadt het al – kant-en-klare pinchos.

Het Bilbao-effect

De transformatie van Bilbao wordt ook wel het ‘Bilbao-effect’ of het ‘Guggenheimeffect’ genoemd. Sinds de komst van het Guggenheimmuseum in 1997 is de stad met een culturele, architectonische en artistieke opmars bezig.

 

Een ander architectonisch hoogstandje is bijvoorbeeld het Euskalduna congrescentrum met muziekpaleis. Ook is de rivier de Nervión schoongemaakt en heeft de stad geïnvesteerd in het opknappen van de kades. De Zubizuri voetgangersbrug over de rivier is een echte bezienswaardigheid. De stadsvernieuwing is inmiddels ook doorgedrongen tot de buitenwijken, waardoor de leefkwaliteit enorm is verbeterd.

 

Bilbao is nu een van de mooiste steden in Noord-Spanje en de grootste in Baskenland. Het vormt de economische en sociale motor van de regio en neemt het voortouw in de modernisering.

Omgeving Bilbao

Guggenheim museum Bilbao
_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..