Costa Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken of omdat ze hun werk of vrienden en familie niet achter willen laten. Toch zijn er ook veel mensen die het aangedurfd hebben en hebben daar geen minuut spijt van hebben. Om jou een goed beeld te geven van wat nou precies de voordelen zijn om te emigreren naar Spanje hebben wij acht voordelen van wonen in Spanje onder de loep genomen. 

Het weer

Omdat Spanje een groot land is, heeft het ook verschillende temperaturen. Waar het in Valencia 24 graden kan zijn, kan het net onder Andorra sneeuwen. Over het algemeen valt er weinig neerslag in Spanje en kan het in de winter zelfs nog aangenaam zijn en op veel plekken schijnt de zon maar liefst 300 dagen per jaar. Geen wonder dat er zoveel mensen op vakantie naar Spanje gaan. In Spanje zijn er drie verschillende klimaten. Zo heb je het landklimaat, het zeeklimaat en het mediterrane klimaat. Deze klimaten zorgen ervoor dat het op verschillende plekken in Spanje zowel koud als warm in de winter kan zijn.

Eten

Als je houdt van lekker eten, is Spanje het perfecte land voor jou! Waarschijnlijk ken je de typische Spaanse gerechten wel zoals Paella of lekkere tapas, maar Spanjaarden zijn ook specialist in het bereiden van vis. Ze zijn zo goed dat 4 van de 10 beste restaurants van Europa in Spanje te vinden zijn. Daarnaast zijn er ontelbare sterrenrestaurants verdeeld over heel Spanje, waardoor elke maaltijd een feest is. Wist je dat het in Spanje best vaak voorkomt dat mensen ’s middags lekker op het terras gaan zitten, eten bestellen en dan pas om negen uur ’s avonds weer naar huis gaan?

Taal

De Spaanse taal is één van de mooiste talen ter wereld. Naast dat het een mooie taal is, is het ook nog eens makkelijk om het te leren! Mensen kunnen na een halfjaar vaak al een aardig woordje Spaans spreken. Als je in Spanje gaat wonen kan je ervoor kiezen om van tevoren een taalcursus Spaans te volgen. Maar je kan het ook allemaal lekker op je af laten komen en de taal in de praktijk leren. Hoe je de taal ook leert, het beheersen van de taal zorgt ervoor dat je je al snel thuis voelt.

Mañana

In Spanje gaat alles net wat relaxter. Het motto van velen is dan ook: alles wat vandaag niet lukt, komt morgen wel. De dagen in Spanje beginnen laat en eindigen ook laat. Mede doordat ze lang en uitgebreid pauze nemen met een drankje, zijn de uren erna meestal niet meer zo productief. Houd hier dus rekening mee wanneer je besluit om in Spanje te gaan wonen. Veel West-Europeanen zijn gewend om hele productieve werkdagen te maken en veel te stressen. Maar als je wilt genieten van je dag en lekker wilt relaxen is Spanje het beste land om je te settelen. Mede door deze leefwijze is de levensverwachting in Spanje één van de hoogste van Europa.

Vriendelijke mensen

Een ander land betekent ook andere mensen. Als je naar een ander land verhuist, wil je het liefst ook dat de mensen om je heen een beetje leuk zijn. Gelukkig zijn, ondanks het welbekende Spaanse temperament, de Spanjaarden over het algemeen hele vriendelijke mensen. Ook zijn de mensen wel bekend met de Engelse taal. Echter wanneer je de Spaanse taal wat onder de knie hebt, gaat er een wereld voor je open. De Spanjaarden vinden het geweldig dat immigranten de taal spreken en nemen je dan ook echt om de arm. Wel zeggen de geëmigreerde Nederlanders dat er geen saamhorigheid heerst onder de Nederlanders in Spanje.

Cultuur en Natuur

De natuur in Spanje is een must see. Met de vele stranden, grote natuurgebieden en meer dan 40 monumenten is het ook niet gek dat veel mensen graag naar dit land vertrekken. Spanje staat met zijn natuur op de derde plek van de Unesco lijst. Vooral in het noorden van Spanje is het natuurgebied adembenemend met veel verschillen, zoals de Pyreneeën en het natuurpark Somiedo. Ook heeft Spanje een geweldige cultuur. Voor de levensgenieters onder ons is het dagelijks leven van een Spanjaard een droom die uitkomt. Lekker uitslapen, niet te snel willen en lekker uitgebreid eten en lang op het terras zitten.

Goedkoop

Over het algemeen is Spanje een relatief goedkoop land. Het eten en drinken is misschien wel het meest voorkomende. Zo kan een doosje eieren snel al 50 cent goedkoper zijn in Spanje dan in ons kleine kikkerlandje. Ook is de wegenbelasting en de brandstof voor auto’s goedkoper. Wij zouden geen Nederlanders zijn als wij hier niet over nadachten. Een extra voordeel dus voor wanneer je het geluk in Spanje wilt gaan zoeken.

Siësta

Een belangrijk stuk uit de cultuur van Spanje is natuurlijk de Siësta. Bekend over de hele wereld als het slaapuurtje van de Spanjaarden. Echter zijn er tegenwoordig helemaal niet meer zoveel mensen die een middagdutje doen. Vaak wordt er uitgebreid gegeten en tijd doorgebracht met de familie. Deze vorm van de dag breken bevalt veel Europeanen, omdat deze vaak gewend zijn om lange dagen achter elkaar te werken. Omdat de Spanjaarden vaak later beginnen, schuiven de werktijden vaak op naar de avond maar zoals eerder genoemd, gaat alles wel op een rustig tempo. Maar zoals eerder genoemd gaat alles op een rustig tempo.

Comments are disabled.