_

Wonen in Spanje is genieten

Spanje is misschien wel het meest populaire land van de Nederlanders om op vakantie te gaan. Ieder jaar gaan er miljoenen Nederlanders op vakantie naar dit zonnige land. Op vakantie gaan is natuurlijk geweldig, maar wat nou als je er zou kunnen wonen? In Spanje wonen is voor velen een geweldige droom waarbij je ultiem tot rust kan komen. De vraag is alleen: hoe doe je dat nou precies? Wij hebben het voor jou op een rijtje gezet zodat je straks alle ins en outs weet over wonen in Spanje.

Bij Makelaar Spanje helpen wij je op weg om zo soepel mogelijk te kunnen emigreren naar Spanje. Door onze specialisatie en ruime netwerken zijn wij in staat voor jou de beste makelaar te vinden, zodat je alleen nog maar via een website een huis hoeft te kopen! Maak een geweldige start door de verschillende makelaars die staan te popelen om voor jou een huis te kopen. En het mooiste is nog dat ze allemaal Nederlands spreken. Of je nou op zoek bent naar een huis, appartement of zelfs een villa… Makelaar Spanje regelt het voor je. Ben jij klaar voor een nieuw avontuur?

Inspiratie

villa spanje

Waarom willen er steeds meer mensen in Spanje wonen?

Steeds meer mensen overwegen om te emigreren naar Spanje. Er zijn hier een aantal verklaringen voor te geven. Allereerst is Spanje een geweldig land met een cultuur die totaal niet lijkt op de Nederlandse. In Spanje gaat alles een stuk minder snel en gehaast dan in Nederland. De mensen zijn minder punctueel en hebben het motto: alles wat vandaag niet lukt, komt morgen wel.

 

Je gaat relaxter leven in het zonnige Spanje, wat je als Nederlander nog extra voelt. Geen drukke werkdagen met duizenden telefoontjes en deadlines. Geen wonder dat de levensverwachting gemiddeld bijna een jaar hoger is! En het Spaanse klimaat is natuurlijk fantastisch. Dat in combinatie met de mooie stranden maakt elke dag in Spanje een vakantiedag.

Het leven in Spanje in een notendop

Natuurlijk is het handig om te weten hoe een dagelijkse dag in Spanje eruitziet. Er zit een groot verschil in cultuur vergeleken met ons koude kikkerlandje. Hier vertellen wij je in een notendop hoe een Spanjaard de dag doorkomt.

Het begin van de dag is vaak heel rustig. Mensen slapen langer uit en komen wat langzamer op gang. Wanneer ze eenmaal op gang zijn is het al bijna weer tijd voor een pauze. Om 11 uur gaat iedereen gezellig met elkaar uitgebreid ontbijten waardoor de winkels zo goed als uitgestorven zijn. Na deze pauze werken de Spanjaarden door tot aan de volgende pauze om 2 uur, de siësta.

De siësta is het rustmoment voor Spanjaarden. Veel overheidsinstellingen en kleine winkels zijn rond deze tijden gesloten. Maar de grote winkelcentra blijven gewoon open. Na het middagdutje nuttigen Spanjaarden doorgaans een hapje eten. Ook is dit het moment van de dag om tijd door te brengen met de familie. Deze siësta kan soms wel tot 5 uur duren, dit is namelijk tijdens het warmste moment van de dag. Na de siësta gaan de mensen weer aan het werk tot ongeveer 8 uur. Rond deze tijd gaan de Spanjaarden met zijn allen het terras op en genieten ze van lekkere tapas en een drankje.

_

Wij gaan voor resultaat!

7Ervaren Makelaars
10000+Huizen Aanbod
2500+Huizen Verkocht
villa

Hoe ga je van start?

Wanneer je een huis wilt kopen in Spanje komt er veel op je af. Er zijn talloze kleine dingen die je moet regelen, waarbij je ook nog met een schuin oog naar de toekomst moet kijken.

 

Om te beginnen is het handig om een NIE nummer aan te vragen. Deze is te vergelijken met een burgerservicenummer en heb je nodig om onder andere een huis te kopen. Wanneer dat eenmaal afgerond is ben je in staat om een leven op te bouwen in Spanje.

 

Zodra je een huis hebt gevonden dat bij je past, moet je je inschrijven bij de gemeente. Bedenk wel dat Spanje heel bruisend kan zijn, maar ook heel afgelegen. Denk daarom dus goed na of er voorzieningen dichtbij zijn waar jij van kan profiteren.

Veel woonplezier in Spanje

Nu komt het moeilijkste gedeelte van het emigreren naar Spanje, het vinden van werk. Het banenaanbod in Spanje is niet om naar huis te schrijven. Gelukkig zijn er een aantal uitzendbureaus die je daar op weg kunnen helpen. Bureaus als Adecco en Randstad zijn ook gevestigd in Spanje waardoor je misschien toch een beetje een thuisgevoel krijgt. Ook is het mogelijk om je in te schrijven op vraag- en aanbod sites of bij arbeidsbureaus.

Over het algemeen zijn er veel Nederlanders actief in Spanje. Zo zijn er op verschillende plekken zelfs Nederlandse artsen waar je gewoon Nederlands mee kunt praten. Een aantal overige tips zijn nog om de taal goed te leren en je goed in te lezen. Spanjaarden zijn over het algemeen niet zo begaan met de Engelse taal. Maar wanneer je de Spaanse taal leert spreken zullen de mensen je met open armen ontvangen.

_

Wij bieden

professionele hulp

van A tot Z

Zoeken

Zoeken
Zoek je droomhuis in Spanje?
Wij helpen je op weg!
Met onze gratis zoekservice!
Meer info

Kijken

Kijken
Je droomhuis gevonden?
Ontdek onze tips.
En ga kijken in Spanje.
Meer info

Kopen

Kopen
Een huis kopen in Spanje?
Dat werkt net even wat anders.
Wij helpen je graag.
Met professionele begeleiding.
Meer info

Wonen

Wonen
Veel mensen gaan naar Spanje.
Wonen in Spanje is genieten.
Wij vertellen je graag waarom.
En waar je het beste kan wonen.
Meer info

Neem contact op en maak je dromen waar!

Tips van onze makelaars in Spanje

Nederlandse vs. Spaanse makelaars: wat zijn de verschillen?

Overweeg je een (tweede) woning in Spanje te kopen of te huren? Dan is het verstandig een betrouwbare makelaar in … Lees meer..

Op zoek naar een woning in Spanje? Zo vind je de juiste makelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, is het je vast al opgevallen dat veel woningen door … Lees meer..

8 voordelen van wonen in Spanje

Wonen in Spanje is voor velen een sprookje.  Mensen willen vaak wel, maar twijfelen omdat ze taal niet goed spreken … Lees meer..