toledo

Spanje, het land van de Paella, mooie stranden, lekker weer en een mooie cultuur. Iedereen kent Spanje en elk jaar komen er massaal mensen naar toe om op vakantie te gaan. Ben je benieuwd wat er zoal te doen is in Spanje? No problemo! Wij hebben de vijf leukste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

1. Sagrada Familia

Sagrada Familia staat met stipt op één als het gaat om bezienswaardigheden in Spanje. In 1882 zijn ze begonnen met het bouwen van deze kerk en tot op de dag van vandaag is hij nog steeds niet klaar. Dit komt omdat de kerk betaald wordt door giften van mensen, maar er wordt verteld dat het einde in zicht is en de kerk eindelijk klaar is. De Sagrada Familia is ontworpen door Antoni Gaudí. Nadat Antoni stierf, hebben diverse architecten, beeldhouwers, tekenaars en modelbouwers samengewerkt om de ideeën verder uit te werken en uit te voeren. De kerk is gebaseerd op de tradities van de Gotische en Byzantijnse kathedralen. Daarnaast worden de vormen en structuren geïnspireerd door de natuur. Het mooie aan deze kerk is dat, ondanks de structuur zoveel mogelijk bewaard wordt. Je kan zien dat er verschillende stijlen in de kerk verwerkt zijn. De Sagrada Familia is zo bijzonder dat deze terug te vinden is in de UNESCO Werelderfgoedlijst.

2. Het Concha strand

Het Concha strand of Playa de la Concha staat bekend als het mooiste strand van Europa. Dit is omdat het brede strand door middel van een grote kade afgeschermd wordt door de stad San Sebastian. Dit geeft een mooi uitzicht waarbij er een duidelijk verschil in contrast zichtbaar is. Aan de rechterkant zit het strand vast aan de oude haven met daarachter adembenemende bergen. Het strand is 1350 meter lang, dus is er genoeg ruimte om te zonnen. Op de promenade zijn er genoeg restaurantjes en terrasjes waar je heerlijk kan eten en drinken en de golven hoort klotsen.

3. Aquaduct en Kathedraal van Segovia

Segovia is één van de mooiste steden om bezienswaardigheden te bekijken. Op de derde plek staan daarom dan ook twee bezienswaardigheden: het Aquaduct en de Kathedraal van Segovia. De stad heeft een zeer authentieke uitstraling. Dit komt omdat deze stad in de vroegere jaren een bruisende stad was, dat beschermd werd door een grote stadsmuur. Er staan hierdoor mooie bezienswaardigheden zoals de kathedraal en het Aquaduct. De kathedraal is 88 meter hoog en gebouwd tussen 1525 en 1577. Overdag geeft deze kathedraal een authentieke uitstraling waarbij hij uitsteekt boven de stad. In de avond licht de kathedraal op door de mooie lichten die hier omheen staan. Maar vergis je niet, het Aquaduct van Segovia is bijna net zo adembenemend. Dit komt omdat dit bouwwerk uit de romeinse tijd komt. Door de authentieke structuur en het grote oppervlakte zou je er bijna stil van worden. Dit bouwwerk staat symbool voor de stad, waardoor ze hem hebben verwerkt in het stadswapen. Dit wapen is verder terug te vinden bij het stadshuis van deze mooie stad.

4. City of arts and sciences Valencia

Valencia staat bekend om de Stad van Kunsten en Wetenschappen. Zo vind je in dit complex een operagebouw, een Imax-Cinema, planetarium, laserium, botanische tuinen, een wetenschapsmuseum en een oceanografisch park in de open lucht. Genoeg te doen dus, maar het mooiste van de stad zijn de gebouwen waar deze bezienswaardigheden zich in bevinden. Gebouwd door Santiago Calatrava, bestaat het Ciudad de las Artes y las Ciencias uit zeven verschillende gebouwen.

5. Historische stad Toledo

Toledo is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, maar dat is niet wat het zo bijzonder maakt. De stad heeft namelijk veel monumenten die je kunt bezichtigen. Zo zijn er verschillende musea, kerken, kastelen en staat er een oud ziekenhuis. Het bekendste kasteel is Alcázar of Toledo. Dit kasteel werd gebruikt als fort in 1537 en is het hoogste punt van de Spaanse stad. Vroeger stond de stad bekend om de wapenfabricage en de wetenschap. Dit is ook waarom er 8 verschillende musea zijn die je kunt bezoeken. De historische stad in Toledo is tevens terug te vinden in de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Comments are disabled.