Site Loader
Makelaar tip

Als jij een weekje naar Spanje bent geweest, wil jij dat ook laten zien aan de rest van de wereld. Een lekker bruin tintje is een teken van een geweldige vakantie. De Spaanse badplaatsen en warm weer zijn hiervoor een gouden combi. Speciaal voor jou hebben wij de mooiste stranden van Spanje op een rijtje gezet zodat jij het allerlekkerst kan genieten van je vakantie.

 

Playa de la Concha, San Sebastián

We beginnen gelijk met het pareltje van de lijst, Playa de la Concha. Dit strand staat bekend als één van de mooiste stadsstranden ter wereld. Het mooie aan dit strand is dat er door middel van een grote kade, de stad San Sebastian gescheiden wordt van het strand. Hierdoor zie je duidelijk het verschil van het stadsleven en het ultieme strandgevoel. Het strand is 1,3 kilometer lang en is eigenlijk verdeeld in drie onderdelen.

Aan de linkerkant van Playa de la Concha is de oude haven van de stad verbonden, met daarachter Peine de los Viento. Vanaf deze grote rots heb je een geweldig uitzicht over de stad en het strand. In de warme zomermaanden is Playa de la Concha een populaire plek voor mensen vanuit heel Europa. Ook hierom zijn er op de boulevard verschillende tentjes te vinden met typische Spaanse gerechten, waarbij het vakantiegevoel maximaal tot uiting komt. Een geweldige plek dus om lekker de hele dag op het strand te liggen.

 

Playa zahara de los Atunes

Bijna helemaal onderin Spanje, aan de Costa de la Luz, komen we bij ons volgende mooie strand. Playa zahara de los Atunes is een 12 kilometer lang strand aan de Zahara de los Atunes. Dit karakteristieke dorpje kent 1000 inwoners en heeft zijn oude architectuur goed in stand gehouden, wat je terugziet bij de originele huizen met een witte kleur.

Vanaf het strand heb je een uitzicht op Afrika en de Sahara die erbij hoort (vandaar de naam Zahara de los Atunes). Er is over het algemeen niet heel veel te doen op het strand, maar in het hoofdseizoen bloeit het helemaal op. Vanuit heel Europa en Spanje komen mensen naar dit geweldige strand om hun dag door te brengen. Dit strand is zo aantrekkelijk om zijn parelwitte stranden en helderblauw water. Ook staan er op het strand verschillende tentjes waar je op geheel Spaanse wijze lekker kunt eten. Ook is het strand erkent door de EU als één van de schoonste stranden, waardoor het een blauwe vlag heeft gekregen.

 

Playa de isla Canela

Tussen Spanje en Portugal stroomt een rivier, genaamd Guadiana. In de monding van deze rivier ligt het eiland Canela, wat misschien wel het mooiste eiland is om van de zon te genieten. Het strand van dit eiland is adembenemend door zijn goudkleurige zand en mooie uitzicht. Het strand is 7 kilometer lang en ligt in de Golf van Cadiz. Ook kan je er zelfs overnachten door het hotel die aan het strand verbonden is. Daar kan je naast slapen ook lekker eten en zelfs winkelen. Voor het ultieme strandgevoel is Playa de isla Canela uw plek!

Playa de Bolonia

Bolonia is onze volgende stop. Bolonia is een oud vissersdorpje wat in de tijd van de Romeinen één van de succesvolste gebieden van Spanje was. De Romeinse tijd is goed terug te zien in het dorp door de Ruïnes die er nog staan vanuit die tijd, genaamd Baelo Claudia Ruïnes. Maar genoeg over het dorp, laten we verder gaan met het strand.

Het strand grenst aan deze ruïnes en is omringt door immens grote zandduinen. Het strand ligt aan de Atlantische oceaan en staat daarom ook bekend om zijn hoge golven. Een populair plekje natuurlijk voor kitesurfers die van golven houden, maar als je lekker wilt genieten van de zon kan dat ook! Doordat dit strand zo lang is zijn er genoeg rustige plekjes waarbij het water niet om de minuut over je heen klettert. Aan het strand van Bolonia is ook de oude haven van het dorp verbonden. Dit is een leuke toevoeging aan het strand, omdat hier een aantal weken per jaar oude schepen en vissersboten aanmeren.

Playa de las Catedrales

Last but not least: Playa de las Catedrales. Playa de las Catedrales betekent letterlijk het strand van de Kathedralen. Dit komt omdat de rotsen aan de kust (met een beetje fantasie) lijken op muren van een Kathedraal. Deze rotsformatie is ontstaan door een mix van zout zeewater en een stevige wind.

Wat ook heel bijzonder aan het strand is, is dat je er alleen kan komen wanneer het eb is. Verder zijn er grotten waar je in kunt duiken en wandelingen op de adembenemende kliffen. Dit strand is te vinden in Marina Lucense, waar voor de rest weinig bezoekers te vinden zijn gedurende het jaar. Voor een kleine dosis fantasie en veel plezier is dit strand een geweldige aanrader!

Post Author: Makelaar Spanje